Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení gulášek

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Tonely Tonely

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 210 min

210 min (210 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 až 8

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Oloupeme cibuli a česnek, maso zbavíme případných šlach a blan, nakrájíme jej na kostky cca 2x2 cm. Cibuli dáme smažit na sádlo a necháme ji "dozlatova". Krok 2: Pak přidáme maso, osolíme ho, opepříme a přidáme mletý kmín a zauzenou papriku spolu s kořením na zvěřinu. Podlijeme malým množstvím vody, necháme trošku povařit, ať je základ, prolisujeme česnek a přidáme víno - asi 2-3 dl. Necháme chvilku vařit a poté zalijeme vodou a vaříme (dle stáří jelena). Krok 3: Hotovou omáčku dochutíme Podravkou nebo Vegetou (já ji ale nakonec opravdu nepotřeboval) a zahustíme hotovou jíškou. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo i bez něj, pouze s chlebem a můžeme ozdobit i nakrájenou cibulí.

Zveřejněno 7. 10. 2017

Poznámka autora Tonely

Maso jsem vařil skoro tři hodiny - záleží opravdu na stáří "kusu"; maso pak ale bylo opravdu měkoučké. Víno jsem použil běžnou značku, ale záleží na každém, kdo jaké má rád.

DOBROU CHUŤ!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení gulášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2p0K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení gulášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2p0K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Asi bych to hodila do papiňáku, tři hodiny je pro mne dlouho.

Trošku mi mate,že píšete o době přípravy půl hodiny a v receptu pak ,že jste vařil 3hodiny:-O:-Omožná ,že jste asi nepochopil,že jde o přípravu celého pokrmu a tak bych doporučovala tu dobu poopravit,tam je myšleno příprava od začátku až do konce hotového pokrmu,tak jsem to pochopila já;-)Ale možná se pletu,ale u většiny receptů to tak je!!!!;-)

Tonely: ;-):yes::yes:

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
jelení maso jak dlouho varit, jak dlouho varit jeleni maso, jak dlouho vařit jelena, příprava jeleního masa, ingredience na 10 kg jeleního gulase, jeleni gu, jelení maso v v papiňáku, recept z jeleního masa, vaříme z jelena, příprava guláše z jelena, příprava z jeleního masa, vaříme z jelenihomasa, jelení maso v papiňáku, jelení guláš jak dlouho vařit, vareni z jeleního masa, jak dobu vařit jelení maso, jelení maso jak varit, recept příprava jelena, gulášek bez zahuštění, jak dlouho varit jeleni gulas

Suroviny:
kýta jelení, sádlo vepřové, cibule, česnek český, sůl, pepř, kmín mletý, paprika sušená uzená, podravka, koření na zvěřinu, víno červené, jíška

Přidat fotografie receptu