Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 37 681 kJ / 9 006 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 365,30 g |
Tuky | 583,80 g |
Vláknina | 220,50 g |
Cholesterol | 675 mg |
Sodík | 1,53 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 486,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozehřejte dvě lžíce oleje v pánvi (nejlépe wok). Osoleného a opepřeného králíka po porcích postupně do hněda opečte.
Krok 2: Maso vraťte do pánve, přidejte neloupaný česnek, šalvěj, zalijete olejem a vínem. Přiveďte k varu, ztlumte, přikryjte a nechte pobublávat 2-2,5 hodiny. Maso bude odpadávat od kosti. V podstatě se jedná o konfitování, jen množství oleje je menší.
Krok 3: Maso vyjměte, vykostěte, česnek vyloupejte a tekutinu sceďte.
Krok 4: Servírujte maso se šťávou (můžete zahustit moukou), doplňte bramborovou kaší, ochucenou dušeným česnekem nebo bagetou, s konfitovaným česnekem jako pomazánkou.
Zveřejněno 9. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na šalvěji a česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qEvr
Moje poznámka
Králík na šalvěji a česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qEvr
Nejnovější recepty
Velikonoční cupcakes II
Přidáno před 34 minutami
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 14 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s květákem a šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvová polévka lehká
Penkapa před 7 minutami
Koláč sester Tatinových (Tarte Tatin)
Janina007 před 45 minutami
Kefírová buchta šťouchaná
Napalsko před 50 minutami
Kuře na paprice
smyslnaorchidej před 1 hodinou
Měkké perníčky hned k jídlu
Romario před 2 hodinami
Jablkovo tvarohový řez
malami před 3 hodinami
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 12 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 13 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 14 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 14 hodinami
Tématické fráze:
králík na šalvěji,
konfitování králika,
recept králík na česneku,
králík na pánvi,
kkálík na pánvi wok,
králík na česneku,
neloupaný cesnek,
neloupaný česnek na pánev,
šalvěj a česnek,
králík pe en,
recept kralik pe,
recept z kralika na salveji,
králík na šalvěj,
krílík na šalvěji a česneku,
pánev wok králik na smetaně,
pe?en? kr?l?k
Suroviny:
králík,
česnek,
šalvěj,
olej,
olej olivový,
víno bílé suché,
sůl,
pepř mletý
Komentáře