Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na šalvěji a česneku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Karolina09 Karolina09

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie37 681 kJ /
9 006 kcal
Bílkoviny365,30 g
Tuky583,80 g
Vláknina220,50 g
Cholesterol 675 mg
Sodík 1,53 g
Sůl3,00 g
Sacharidy486,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozehřejte dvě lžíce oleje v pánvi (nejlépe wok). Osoleného a opepřeného králíka po porcích postupně do hněda opečte. Krok 2: Maso vraťte do pánve, přidejte neloupaný česnek, šalvěj, zalijete olejem a vínem. Přiveďte k varu, ztlumte, přikryjte a nechte pobublávat 2-2,5 hodiny. Maso bude odpadávat od kosti. V podstatě se jedná o konfitování, jen množství oleje je menší. Krok 3: Maso vyjměte, vykostěte, česnek vyloupejte a tekutinu sceďte. Krok 4: Servírujte maso se šťávou (můžete zahustit moukou), doplňte bramborovou kaší, ochucenou dušeným česnekem nebo bagetou, s konfitovaným česnekem jako pomazánkou.

Zveřejněno 9. 10. 2017

Poznámka autorky Karolina09

Nespotřebovaný ochucený olej má další různá využití.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na šalvěji a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qEvr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na šalvěji a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qEvr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
králík na šalvěji, konfitování králika, recept králík na česneku, králík na pánvi, kkálík na pánvi wok, králík na česneku, neloupaný cesnek, neloupaný česnek na pánev, šalvěj a česnek, králík pe en, recept kralik pe, recept z kralika na salveji, králík na šalvěj, krílík na šalvěji a česneku, pánev wok králik na smetaně, pe?en? kr?l?k

Suroviny:
králík, česnek, šalvěj, olej, olej olivový, víno bílé suché, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu