Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 37 681 kJ / 9 006 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 365,30 g |
Tuky | 583,80 g |
Vláknina | 220,50 g |
Cholesterol | 675 mg |
Sodík | 1,53 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 486,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozehřejte dvě lžíce oleje v pánvi (nejlépe wok). Osoleného a opepřeného králíka po porcích postupně do hněda opečte.
Krok 2: Maso vraťte do pánve, přidejte neloupaný česnek, šalvěj, zalijete olejem a vínem. Přiveďte k varu, ztlumte, přikryjte a nechte pobublávat 2-2,5 hodiny. Maso bude odpadávat od kosti. V podstatě se jedná o konfitování, jen množství oleje je menší.
Krok 3: Maso vyjměte, vykostěte, česnek vyloupejte a tekutinu sceďte.
Krok 4: Servírujte maso se šťávou (můžete zahustit moukou), doplňte bramborovou kaší, ochucenou dušeným česnekem nebo bagetou, s konfitovaným česnekem jako pomazánkou.
Zveřejněno 9. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na šalvěji a česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qEvr
Moje poznámka
Králík na šalvěji a česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qEvr
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 5 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 7 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 7 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 42 minutami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 53 minutami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 2 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 3 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 3 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 4 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 4 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 5 hodinami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 5 hodinami
Tématické fráze:
králík na šalvěji,
konfitování králika,
recept králík na česneku,
králík na pánvi,
kkálík na pánvi wok,
králík na česneku,
neloupaný cesnek,
neloupaný česnek na pánev,
šalvěj a česnek,
králík pe en,
recept kralik pe,
recept z kralika na salveji,
králík na šalvěj,
krílík na šalvěji a česneku,
pánev wok králik na smetaně,
pe?en? kr?l?k
Suroviny:
králík,
česnek,
šalvěj,
olej,
olej olivový,
víno bílé suché,
sůl,
pepř mletý
Komentáře