Suroviny
Porce: xxx
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 220 kJ / 5 072 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 149,71 g |
Tuky | 79,67 g |
Vláknina | 7,90 g |
Cholesterol | 974 mg |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 5,20 g |
Sacharidy | 935,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme dobře prochladnout.
Krok 2: Z mléka a pudinků si uvaříme hustý pudink, který dobře vymícháme, až nám zcela vychladne, poté šleháme změklá másla s cukrem a přimícháme vychladlý pudink.
Krok 3: Korpus rozkrojíme na půlku. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem dle chuti a pak celý dort ještě krémem omažeme. Dáme ztuhnout do lednice.
Krok 4: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu, nejdříve potáhneme a až jsou korpusy potažené, pak teprve smícháme marcipán na ozdoby, protože celkem rychle tuhne a dá to práci, než ho zase zpracujeme.
Krok 5: Hmotu obarvíme potravinářskou barvou a pak už jen fantazie a ručičky.
Zveřejněno 10. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort větroň
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AL5z
Moje poznámka
Dort větroň
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AL5z
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 17 minutami
Plněné ořechy
Handour před 28 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 53 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Tématické fráze:
větroň z marcipánu
Suroviny:
vejce,
voda,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr moučkový,
mléko sušené,
cukr moučkový,
olej,
voda,
mandlové aroma,
marmeláda
Komentáře