Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Báječná hřibová polévka

Hustá sytá hřibová polévka vám bude odměnou za celodenní běhání po lese a hledání hub. Vhodnými bylinkami si jí sami ochutíte a můžete k ní s chutí zakousnout chleba nebo pečivo.

Hodnocení receptu je 4,4 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivusa Ivusa

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a lehce na sádle osmahneme. Krok 2: Přidáme očištěné na kousky pokrájené houby a na cibuli chvíli podusíme. Krok 3: Zalijeme vodou, přidáme na kostičky pokrájené brambory, libeček, pepř, sůl, majoránku a povaříme. Krok 4: Vaříme do změknutí brambor, pak přidáme jíšku a znovu provaříme. Případně ještě dosolíme.

TIP: Top 7 - Houbová jídla

Zveřejněno 12. 10. 2017

Poznámka autorky Ivusa

Množství nechám na každém jednotlivci, podle chuti i potřeby. Houby dle toho, kolik jste schopni najít v lese.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Báječná hřibová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5vYR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Báječná hřibová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5vYR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dělávám téměř stejně i s tím masoxem(poslední dobou s gelovým bujonem);-):-KJen zásmažku dělám na másle a majoránku přidávám těsně před koncem vaření:-)Palec+foto ;-)

No, přiznejme si, že co se vůně týká tak polévka z ČERSTVÝCH hub nie je bohvie čo:-)
Masox mi nevadí (možná bude v surovinách přepsán na libeček), ale tady "aromatizuji" špetkou, v dlani rozemnutých, sušených hub :yes:

casino: Je to diskutabilné. U nás sa polievka z čerstvých húb varí so zápražkou, aj bez nej a je vynikajúca aj na vôňu. Záleží ale, z akých húb. Z hríbov určite nie, ale také podpňovky (václavky), to je vôňa. Ovšem bez masoxu. https://www.toprecepty.cz/recept/54000-bajecna-hri... ;-)

Zobrazit starší odpověď

V postupu ti chybí libeček, v surovinách zas masox.;-). Oprav to, prosím:-)

mika59: Zato tam je masox, dle mého úplně zbytečně. Nemám nic proti bujonovým kostkám, ale proč tady, kde dají polévce báječnou chuť hřiby!

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
hribová polévka s bramborem, hřibová polévka s bramborama, hřibová polévka s brambory, hřibová polévka, polévka hřibová, hřibová polévka ze sušených hub, hřibová polévka příprava, hribova polevka z cerstvych hub, hřibačka, hřibová polévka z sušených hub, hřibačka polevka, polevka hribacka, hřibová polévka recept, hribacka recept, smaženice z čerstvých hub, jak se uvaří hřiby, hribova polivka, bramborovo hřibová polévka, hribacka polévka recept, polévka hribova na kyselo

Suroviny:
houba hřib, brambory, sádlo, cibule, libeček, majoránka, pepř černý, jíška

Přidat fotografie receptu