Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené hovězí maso

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
V kastrolu na sádle cibuli osmahneme, na ní pak i maso. Osolíme, přidáme koření, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Krok 2: Podušenou směs nalijeme do sklenic asi do 2/3-3/4, zavřeme víčky s červenou gumičkou (ještě stále se dají koupit) a při teplotě 100°C zavařujeme 60 minut.
Druhý den sterilaci opakujeme. Vychladlé sklenice pak uložíme v chladu.

Zveřejněno 17. 10. 2017

Poznámka autorky cathleen

Dušené hovězí jsem začala zavařovat kdysi dávno, kdy jsme ho od soukromníka koupili víc a nevešlo se do mrazáku. Dělávám ho častěji bez cibule, jen maso, voda, sádlo a koření se solí. Použití široké - na jakékoliv dušené se šťávou i na rychlý guláš.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené hovězí maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8yQo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené hovězí maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8yQo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

No dobrá. Ať je tedy po vašem . :-8

Maso je snad po dušení sterilované dost,né? A když se nalije do čisté sklinky a zavíčkuje,tak by snad stačilo to dát na 30 s do mikrovlnky (s podokrytým vrškem) a mělo by to být snad OK. ? Ale když to tak děláte,,,budiž.:-8

cekrops: ne, není. Zkuste si o sterilizaci masa najít info kdekoliv na internetu, všude doporučí dvojitou.

Proč 2x zavařovat ? Snad by stačilo 1x a jen na cca. 85 StC ... Ale je fakt že moc doma nezavařuji....

cekrops: maso (i vařené) se vždy zavařuje buď 2 hodiny při 100°C nebo jednu hodinu a druhý den totéž, opět hodinu. Je to proto, že opakovaná sterilace zničí i ten možný zbyteček přeživších a vyklíčených spor bakterií ;-)

Tématické fráze:
dusene hovězí maso, dušené hovězí maso recept, recepty hovězí maso dušené, dušené hovězí maso na cibulce, hovězí maso dušené, zavařování hovězího masa, dušení masa, recepty z hověziho masa, hovězí maso na dušení, dušene hovězího masa, hovezi dusene, hovězi dušene maso, dušené hovězí recept, dušené maso, dušené hovězí maso recepty, hovězí ořez recepty, recept hovezi maso dusene, dusene hovezi, recept na dušené hovězí maso, zavařování hovězího masa do sklenic

Suroviny:
maso hovězí, sádlo, cibule, sůl, pepř mletý, kmín drcený

Přidat fotografie receptu