Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slávky středomořské

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Karolina09 Karolina09

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 866 kJ /
1 402 kcal
Bílkoviny69,07 g
Tuky56,76 g
Vláknina16,33 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 3,76 g
Sůl10,00 g
Sacharidy71,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Rajčata zbavte semínek a nakrájejte na kostičky. Krok 2: Mušle přeberte, poničené vyhoďte, na otevřené poklepejte, nezavřou-li se, vyhoďte je. Odstraňte "vousy". Mušle propláchněte studenou vodou, nemáčejte je příliš, ztratily by chuť "moře". Krok 3: Do hluboké pánve vlijte olej, vsypte česnek a asi polovinu nadrobno nasekané petržele. Když česnek zesklovatí, zalijte vínem, přisypte mušle a rajčata, přiveďte k varu a přiklopte. Za občasného potřásání vařte asi 4 minuty. Krok 4: Posypte bazalkou a petrželkou, osolte a opepřete. Podávejte se světlým pečivem a majonézou ochucenou česnekem.

Zveřejněno 17. 10. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slávky středomořské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxqX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slávky středomořské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxqX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Myslím, že nad vaše rozlišovací schopnosti je i ochota přijmout jakoukoliv kritiku. To, že tu je recept už několikrát - budiž, to už prý nevadí, to, že opravíte suroviny bez poznámky, takže jsou komentáře nadbytečné a bez logiky, to, že někomu nemusí chutnat, co do jídla nacpete... vše vám připadá jako neoprávněný útok. Když tu něco napíšete, můžete přece s odezvou počítat - a nemusí být vždy jásavá, i to patří k věci. Za sebe nevím, jestli mám brilantní úsudek, ohromující inteligenci a excelentní znalost češtiny, mám ale především snahu udržovat v receptech alespoň základní pořádek a formu - a to i v takových, o které byste neopřela vařečku. Vtipná bezesporu jste, ale trošku soudnosti a nadhledu by neškodilo:-)

Slibuji, naučím se počítat, ty listy bazalky - uno, due, tre, quattro... a vlastně raději karty a do Casina - Monte Carlo, né v Badenu je větší a ty Kartenzähler tam pouští. Né už tak jsem si to u topkuchařů podrobila... Tedy Drobek není to něco jako 120 kg? A to je autorita. Nu což, toužím po tom být moderátorkou a co je k tomu třeba? Brilantní úsudek, ohromující inteligence, excelentní znalost češtiny a něco navíc? Vlastně ne, to je nad mé rozlišovací schopnosti. Jo a ta bazalka patří na hlavu, bystří mysl, a protože jsem ji tak nepoužila, moje chyba, opomněla jsem bazalku uvést v surovinách a následně v textu. A dopočítat se množství.... Příště husa, husa na smetaně? To ne, politický nádech ale co husí krev na cibulce? Jen, kde ji sehnat? Igen?

Drobek:
Máte recht:yes: Totok je ale něco úúúplně jiného a autorka se patrně rafinovaně popasovala s podobnými recepty ;-(
No, nevím kolik je "svazek bazalky", ale patrně to bude množství větší než malé8-(
Nevím také, jak jiní mediterranci, ale např. Italové jsou v užívání bazalky na náš vkus poměrně umírnění (počítají na lístky, resp. na větvičky).
Nevím ani, jak to může chutnat, protože jsem mušle s bazalkou ještě nejedl a nic to neznamená, ale stejně si to nedokážu s takovým množstvím představit a ani v nejhorším snu se mi o tom nezdálo...:-D

Ta bazalka patří kam?

hosta: ok,ja jsem to cetla az po doplneni.

Zobrazit 2 starší odpovědi

:yes:<3

Tématické fráze:
slávky recept, recept slávky, slávky na smetaně, mušle stredomorske, recept na slávky, salat ze slavek, slávky, středomořské recepty, recepty ze slávek středomořských, mušle slávky recept, středomořské mušle recepty, recept na mušle slávky, slávky na česneku, slavky na stredomorsky zpusob, recept slávky na smetaně, slávky na česneku recept, mušle slávky recept.cz, slávka středomořská chut, recepty na slávky, slávky top recepty

Suroviny:
slávky, olej olivový, rajče, česnek, petrželka hladkolistá, bazalka čerstvá, víno bílé suché, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu