Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Myšákův bochník

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 349 kJ /
1 039 kcal
Bílkoviny39,43 g
Tuky12,07 g
Vláknina12,72 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 523 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy186,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 10-12 hodin předem připravíme rozkvas - ve vodě rozmícháme kvásek, dobře vmícháme obě mouky a zakryté necháme v teple místnosti kvasit. Krok 2: Hotový rozkvas má zvětšený objem, příjemně chlebově voní a na povrchu má dírky po prasklých bublinkách. Přidáme k němu zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme nakynout asi 1,5-2 hodiny. Není třeba, aby těsto zdvojnásobilo objem, stačí, když se zvětší o 50 %. Krok 3: Vykynuté těsto stěrkou vyškrábneme na pomoučený stůl, lehce popřekládáme a sformujeme bochník, který dáme vykynout do vysypané ošatky (cca 2 hodiny). Krok 4: Vykynutý bochník opatrně vykulíme na plech, smeteme z něj mouku, postříkáme ho vodou z rozprašovače, můžeme naříznout a i s fólií z plechu sešoupneme upéct na rozpálenou dlaždici do vyhřáté trouby (220°C/45-50 minut).

Zveřejněno 30. 10. 2017

Poznámka autorky cathleen

Velký, nadýchaný chleba, lehounce vonící sýrem. Občas kromě sýra přidám i malou, vařenou strouhanou bramboru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Myšákův bochník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2pyP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Myšákův bochník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2pyP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, voda, voda, mouka chlebová pšeničná, sýr nastrouhaný, sladěnka, sůl, kmín drcený

Přidat fotografie receptu