Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filet z mořského vlka s dýňovo-bramborovým pyré

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do menšího hrnce nalijeme vývar a přidáme kousky dýně a brambory v poměru 2:1. Osolíme a uvedeme do varu. Regulujeme množství vývaru. Neměl by po 20 minutách zůstat skoro žádný. Jakmile je dýně s brambory uvařena, vmícháme oříšek másla a rozšleháme na pyré. Krok 2: Filety z mořského vlka za pomoci pinzety zbavíme kostí, osolíme a opepříme. Kůži na povrchu dvakrát prořízneme, ale jen lehce, aby se nám porce ryby na pánvi nezkroutila. Do pánve dáme lžíci přepuštěného másla. Filet z obou stran zlehka poprášíme hladkou moukou. Opečeme nejprve kůží dolů a když kůže filetu krásně zezlátne, tak opatrně porce otočíme a opečeme rychle krátce i z druhé strany. Podáváme s dýňovo-bramborovým pyré a zdobíme dle vlastní fantazie.

Zveřejněno 4. 11. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filet z mořského vlka s dýňovo-bramborovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3qkn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filet z mořského vlka s dýňovo-bramborovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3qkn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
mořský vlk filety příprava, mořský vlk filet recept, recept morsky vlk filety, mořský vlk - příprava filetů

Suroviny:
mořský vlk, ghee, sůl, pepř mletý, vývar zeleninový, dýně hokkaido, brambory, máslo

Přidat fotografie receptu