Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zrníčková šumava (kvásková)

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 500 kJ /
2 749 kcal
Bílkoviny83,00 g
Tuky14,00 g
Vláknina39,73 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy552,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto jsem míchala v robotu – k vykynutému rozkvasu přidáme všechny zbývající suroviny a umícháme těsto. Posypneme lžící mouky, lehce zakryjeme a necháme vykynout (2-3 hodiny v teple). Krok 2: Pak lehce propracujeme a uděláme bochník, který opět necháme vykynout v teple, v dobře moukou vysypané ošatce (1-2 hod.). Krok 3: Vykynutý chleba opatrně vykulíme na plech s pečícím papírem nebo fólií, postříkáme vodou z rozprašovače a upečeme ve vyhřáté troubě (vsadit do 250°C teplé trouby, hned teplotu zmírnit na 230°C/20 min, dopéct na 200°C/30 min).

Zveřejněno 7. 11. 2017

Poznámka autorky cathleen

Recept ze stránek Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/zrnickova-sumava-kvasko...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zrníčková šumava (kvásková)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vMNL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zrníčková šumava (kvásková)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vMNL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Pěkný velký chleba, což vítám. Přiznám se, že už u chlebů vynechávám fázi hlavního kynutí. Po zadělání těsta rovnou vytvaruju bochník a nechám kynout v ošatce. Trvá to tak 3-4 hodiny. Pak rovnou peču.

zizala: děkuji, Jaruš, i za fotku :-K

Ty tvoje chleby, to je pohadka uz od pohledu! Jak ja bych si ho dala s maslem!

houba: děkuji :-K však víš, že peču moc ráda:-!

Tématické fráze:
kvásková šumava, kvásková bageta recept, šumava bez rozkvasu, domaci krupava šumava, kvásková kuchařka, křupavá šumava, domácí kvaskova šumava, pekárnomanie, recept kvásková šumava, zrnickovasumava, zrnickova bageta recept, zrníčková bageta recepty, kvásková bageta recepty, kvásková celozrnná bageta, kvásková kuchařka 2

Suroviny:
kvásek krmený, voda, mouka žitná chlebová, voda, olej, sůl, kmín celý, semínka lněná, slunečnice loupaná, semínka dýňová, mouka celozrnná žitná jemná, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká

Přidat fotografie receptu