Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní kuřecí směs à la čína

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 609 kJ /
1 341 kcal
Bílkoviny241,31 g
Tuky12,15 g
Vláknina13,87 g
Cholesterol 550 mg
Sodík 1,02 g
Sůl2,45 g
Sacharidy61,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pánve dáme trochu oleje, necháme jej rozpálit. Mezitím očistíme maso a nakrájíme ho na nudličky, osolíme a opepříme. Krok 2: Maso dáme do rozpáleného oleje a opékáme. Mezitím nakrájíme cibuli, papriky a rajče na nudličky. Když se maso pomalu opeče, přidáme koření na čínu a opět restujeme, aby se maso s kořením spojilo. Krok 3: Když je maso hotové, přidáme k němu papriky, cibuli a rajče, promícháme a necháme trochu podusit, můžeme podlít trochou vody. Dále dusíme asi tak 30 minut. Krok 4: Když se maso se zeleninou podusí, pomalu přidáváme koření, zázvor, sojovou omáčku, trochu sladkokyselé omáčky a lžíci kečupu. Promícháme a necháme krátce povařit. Můžeme přidat dva stroužky česneku na chuť a sezamová semínka. Krok 5: Vše promícháme a necháme ještě krátce povařit. Můžeme ještě podlít vodou. Vaříme a občas
promícháme. Krok 6: Když je zelenina s masem měkká, tak nakonec zahustíme solamylem. Popřípadě můžeme podle chuti ještě přisolit a opepřit.

Zveřejněno 7. 11. 2017

Poznámka autorky MiskaM

Podáváme s jasmínovou rýží

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní kuřecí směs à la čína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wNOg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní kuřecí směs à la čína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wNOg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

No - nejsem bůhví jaká kuchařka a proto nerada kritizuji recepty, dokud je nevyzkouším, ale zde musím. Pokud já budu připravovat "čínu" , musím mít všechny suroviny připraveny předem. Nevěřím tomu, že bych to vše podle tohoto receptu stihla připravit při vaření.

jak dlouho se to tedy celé vaří? nejdříve restujeme, když je maso hotové, přidáme zeleninu, necháme trochu podusit, podlijeme a dusíme asi 30 min, pak ještě přidáme koření, povaříme, a necháme pak ještě povařit, promícháme, necháme ještě krátce povařit, můžeme ještě podlít vodou a vaříme a občas promícháme. Nějak se v tom teda dost ztrácím. Kuřecí maso a zelenina musí být hotovo cca za 10 min, ne?

Lenunka: no vím jak dlouho jsem to vařila celkově a půl hodiny to nebylo tak ikdyby hodinu ať nežeru :-D ;-)

Zobrazit 14 starších odpovědí

Tématické fráze:
pikantní cina, pikantní kuřecí čína, čínská směs, pikantni kureci smes, cim zahustit cinu, kuřecí směs na cinu, recepty masová směs čína, jak zahustit čínu, kuřecí čínská směs, kureci cina pikantni, cina no, pikantní čínská masová směs, kuřecí maso a la čína, pikantní čína recept, čínská směs recept, pikantní kuřecí čína recept, kuřecí nudličky a la čína, pikantni čína z kuřecího masa, recept na pikantní kuřecí pánev, čínská kuřecí směs

Suroviny:
prsa kuřecí, olej, cibule, paprika čerstvá zelená, kapie, paprika čerstvá oranžová, paprika čerstvá červená, rajče, omáčka sojová, zázvor mletý, směs na čínu, směs na čínu, kečup sladký, česnek, sůl mořská, pepř, semínka sezamová, voda, solamyl, voda

Přidat fotografie receptu