Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 385 kJ / 92 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,09 g |
Tuky | 0,60 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablko bez jadřince a oloupanou půlku cibule nakrájíme na plátky. Dobře očištěné maso osolíme zevnitř, překlopíme v polovině a začneme kůži režnou nití sešívat dohromady. V polovině šití přerušíme, vzniklou kapsu naplníme jablky a cibulí a došijeme. Osolíme a pokmínujeme kolem dokola. Maso zůstalo hezky uzavřené, všude na povrchu je kůže, která pečením nabude křupavosti.
Krok 2: Do pekáčku (stačí menší) vložíme naplněnou husu, podlijeme a pečeme nejprve zakryté 2-3 hodiny při 170°C. Pak odkryjeme, propícháme kůži vidličkou, aby se co nevíc vypekl tuk, ještě zakryjeme a pečeme při 220°C další hodinu. Po této době slijeme vypečené sádlo, podlijeme a už nezakryté dopečeme dočervena a dokřupava. Podáváme, jak jsme zvyklí.
Zveřejněno 7. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená půlka husy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y40z
Moje poznámka
Pečená půlka husy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y40z
Nejnovější recepty
Pomazánka z červené čočky
Přidáno před 2 hodinami
Jehněčí na česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Salát z černé čočky
Přidáno před 12 hodinami
Salát ze syrové červené řepy s majonézou
Přidáno 21. 1. 2025 16:46
Kuřecí prso s kari, dušenou kedlubnou a avokádem
Přidáno 21. 1. 2025 15:07
Tvarohovo-pomerančový krém s kešu ořechy
Přidáno 21. 1. 2025 13:56
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jednoduchý cibulový salát je hit sociálních sítí. Nadchne pikantní kořeněnou chutí a ostrosti cibule se zbavíte jedním fíglem
Frankfurtská polévka: Polévku plnou chutí si připravte podle jednoduchého receptu s kvalitními párky a dochuťte ji libečkem
Ladislav Špaček poradil, jak se chovat na plese: Lepší je se navečeřet doma a hlídat alkohol, říká odborník na etiketu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Nikaba před 11 minutami
Tvarohová bábovka
Recept24 před 19 minutami
Hermelínová pomazánka
Joey1 před 30 minutami
Domácí houstičky
ZdenaKl před 57 minutami
Ořechové trojúhelníky
Yarushka před 2 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 3 hodinami
Houskový knedlík
nelinka62 před 3 hodinami
Medové řezy s ořechy
nelinka62 před 3 hodinami
Pečené vepřové koleno
mirka.frolcova před 4 hodinami
Banánová bábovka
NikolaMia před 6 hodinami
Tématické fráze:
pecena husa,
jak dlouho péct husu,
husa recept,
lokše,
jak dlouho se pece husa,
pomalu pečená husa,
pomalu pečená svatomartinská husa recept,
dlouho pečená husa,
jak se dlouho peče husa,
jak dlouho pečeme husu,
top recepty pečená husa,
svatomartinská husa dlouho pečená,
pomalu pečená kachna,
jak pect dlouho husu,
pečení husy,
husa dlouho pecenå,
jak upéct husu,
jak dlouho péct svatomartinskou husu,
dlouze pečená husa,
pečení poloviny z husy
Suroviny:
husa,
jablko,
cibule,
sůl,
kmín celý,
voda
Komentáře (3)