Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové a povidlové kynuté koláčky

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana K. Ivana K.

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 34 koláčků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 235 kJ /
4 358 kcal
Bílkoviny107,78 g
Tuky129,34 g
Vláknina20,70 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 303 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy644,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme lžičkou cukru a mícháme, než se rozpustí. Pak zalijeme cca 10 lžícemi teplého mléka, zasypeme lžící mouky a dáme na 10-15 min na teplé místo vzejít kvásek. Krok 2: Mezitím v míse smícháme zbylou mouku, cukr, mléko, rozpuštěné máslo, žloutky, sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Přidáme vzešlý kvásek a vypracujte hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple asi hodinu kynout. Krok 3: V mezičase přípravíme náplně a drobenku:
1) tvarohová náplň: tvarohy v kostce smícháme s třtinovým cukrem, vejcem, citronovou kůrou a šťávou, rumem a vanilkovým pudinkem (pokud bude hmota příliš tuhá, můžeme přidat trochu mléka, ale je lepší hustší, aby při pečení nevytékala z koláčků).
2) povidlová náplň: sklenici povidel smícháme s rumem (jak kdo má rád) a zhruba 1/3 balení perníku na strouhání, který si nastrouháme na co nejjemnějším struhadle (opět by náplň měla být spíše hustší - podobné konzistence jako tvaroh).
3) drobenka: smícháme polohrubou mouku, třtinový cukr a máslo. Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na 2 poloviny, z každé vytvarujeme cca 16-17 kuliček a v dostatečné vzdálenosti je klademe plech vyložený pečícím papírem (dávám jich 12 na jeden větší plech). Dnem skleničky o průměru cca 4-5 cm každou kuličku zploštíme, aby se vytvořily okraje koláčků a ty potřete rozšlehaným vajíčkem. Vnitřek koláčků pak plníme buď tvarohem nebo povidly, případně oběma náplněmi - dospodu koláčků dáme tvaroh a do středu lžičku povidel a nakonec zasypeme drobenkou. Pečeme cca 15-18 min při 150-170°C dozlatova.

Zveřejněno 10. 11. 2017

Poznámka autorky Ivana K.

Kdo nepoužívá třtinový cukr, může ho samozřejmě nahradit obyčejným krupicovým.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové a povidlové kynuté koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxzr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové a povidlové kynuté koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxzr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

vyzerajú a iste aj chutia úžasne...len neviem zohnať perník na strúhanie, neviem či sa vôbec vyrába na Slovensku, skúsim to s obyčajným perníkom, ktorý sa dá bežne kúpiť, ale asi ho dám najskôr do mrazničky aby sa mi dobre strúhal:-):-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
kynute kolace s tvarohem a povidly, kynuté koláče s tvarohem a povidlím, kynutý koláč s tvarohem a povidly, kynuté koláče s povidly, kynute kolacky s tvarohem a povidly, koláčky s tvarohem a povidly, tvarohovo povidlové koláče, kynuté koláče s tvarohem, kynute koláčky s tvarohem, povidlové koláčky, tvarohové koláčky, kynuté tvarohové koláčky, kynute kolacky s povidlama, povidlové koláče, nejjemnějši kynuté koláče, kynute kolacky s povidly, kynutý koláč s tvarohem a s povidly, koláčky povidlové, koláče s tvarohem a povidly, tvarohové koláče s povidly

Suroviny:
mouka hladká, droždí, cukr třtinový, mléko, máslo, žloutek, sůl, kůra citronová, vejce, tvaroh, cukr třtinový, vejce, kůra citronová, šťáva citronová, rum, pudink vanilkový, povidla švestková, rum, perník na strouhání, mouka polohrubá, cukr třtinový, máslo,

Přidat fotografie receptu