Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 439 kJ / 2 495 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,66 g |
Tuky | 71,00 g |
Vláknina | 42,90 g |
Cholesterol | 589 mg |
Sodík | 95 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 341,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nasypte všechny suché ingredience kromě droždí a promíchejte.
Krok 2: Doprostřed udělejte důlek, do něj vlijte teplé mléko a nasypte droždí. Nechte 10 minut odstát.
Krok 3: Přidejte zbylé suroviny a vypracujte hladké, pružné těsto. Na konci hnětení těsto vyklopte na pomoučenou plochu a ještě chvíli ho propracujte rukama.
Krok 4: Těsto vložte do čisté nádoby, překryjte utěrkou a na teplém místě nechte 2 hodiny kynout.
Krok 5: Vykynuté těsto vyklopte na pracovní plochu a rozdělte na 8 stejných dílů. Jeden z těchto dílů ještě rozdělte napůl.
Krok 6: Ze 4 dílů vyválejte stejné válečky a upleťte cop ze 4 pramenů. Ten umístěte na pečicím papírem vyložený plech.
Krok 7: Z dalších 3 dílů upleťte klasický cop a ten položte na základnu.
Krok 8: 2 nejmenší díly zamotejte dokola a položte na vrch vánočky.
Krok 9: Vánočku zpevněte špejlemi a nechte ještě 30 minut kynout. Poté ji potřete vejcem a můžete ji ještě posypat ořechy.
Krok 10: Vložte do trouby předehřáté na 170 °C. Po 10 minutách pečení snižte teplotu na 150 °C a pečte přibližně 35 minut nebo dokud vánočka není hotová.
Krok 11: Hotovou vánočku nechte lehce vychladnout a než úplně vystydne, vyjměte špejle.
Zveřejněno 12. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččina špaldová vánočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OvQB
Moje poznámka
Babiččina špaldová vánočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OvQB
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 6 sekundami
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 35 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 4 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší špaldová vánočka,
babiččina volba recepty,
recepty babiččina volba,
nejlepší babiččina vánočka,
špaldová mouka babiččina volba,
špaldova vanočka,
babičina volba špaldová,
máslová špaldová vánočka,
babiččina špaldová mouka,
babiččina špaldová mouka,
vanočka babičina volba,
mouka babiččina volba recepty,
babiččina vánočka,
špaldová mouka babiččina,
babiččina volba špaldová mouka,
spaldove mouka babiččina volba recept,
babiččina volba mouka recepty,
špaldová mouka babicina,
recept na babiččinu vánočku video,
video recepty babiččina volba
Suroviny:
mouka špaldová hrubá,
máslo,
cukr krupice,
žloutek,
mléko,
sůl,
droždí sušené,
kůra citronová,
rozinky,
ořechy,
cukr vanilkový,
rum
Komentáře