Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vylepšená vaječná omeleta

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 494 kJ /
357 kcal
Bílkoviny17,89 g
Tuky30,87 g
Vláknina0,38 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčátka nakrájíme na tenoučké plátky.
Vejce dobře našleháme, zašleháme koření a pažitku.
Nalijeme na nepřilnavou pánev s rozehřátým olejem.
Plátečky rajských naskládáme nepravidelně na vrchní stranu omelety, aby se spojily s vejcem. Krok 2: Když je omeleta vespod opečená do světle zlata, otočíme ji. Tím se opečou i rajčátka.
Hotovou omeletu dozdobíme na rajčatové straně hamburg. hořčicí a kečupem, ale jen tolik, aby omeleta zachovala svoji chuť. Krok 3: Podáváme s chlebem, kdo chce, může ho namazat máslem, což skvělé jídlo udělá ještě skvělejším, ale stačí i Bonjour.

Zveřejněno 13. 11. 2017

Poznámka autorky janky3

Pokud nechvátám, připravím strouhaný sýr a zeleninovou oblohu nebo zeleninový salát. Sýr nasypu hned na horkou omeletu. Ingredience se násobí počtem osob.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vylepšená vaječná omeleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2p6j

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vylepšená vaječná omeleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2p6j

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Mám rád smažená vejce a dělám je na různé způsoby. Nevím, zda se tomu dá říkat omeleta, ale na tom nezáleží. Uvedu 3 jednoduché receptíky, které dělám nejčastěji. Ve všech případech vejce rozklepnu do malé misky a vidličkou rozšlehám tak, aby žloutek nebyl zcela oddělený od bílku.
1) Na malé pánvičce rozehřeju kapku oleje, vliju rozšlehaná vejce, do tekuté hmoty rovnoměrně rozhodím na drobnější kusy nakrájená sušená rajčata, osolím a nechám dojít do stavu, kdy vejce už nejsou tekutá. Někdy omeletku otočím i na druhou stranu, ale není to nutné, jen "dojde" rychleji. Nepoužívám suchá sušená rajčata, ale sušená rajčata naložená v bylinkovém oleji. Někdy bývají sušená rajčata naložená v oleji současně s kapari; v tom případě přidám i pár kousků kapari, ale pak méně solím. Je to velmi rychlá snídaně. Jím to nejraději s chlebem. Komukoliv jsem to kdy připravil, chválil to.
2) Druhá varianta je se sýrem místo rajčat. Používám nastrouhané pikantní tvrdé sýry, nejvíce nám chutná sýr pecorino (obdoba parmezánu, ale z ovčího mléka, běžně k dostání třeba v Lidlu ve velmi dobré kvalitě). V tomto případě sýr zamíchám do misky s rošlehanými vejci a na pánvičku už nalévám tuto směs. Mírně osolím, nekořením, omeleta je pikantní sýrem. Jíme s chlebem a nakrájenou čerstvou zeleninou (rajčata, okurek, bílá ředkev, ředkvičky, paprika apod.).
3) Třetí varianta je varianta bylinková, občas pro změnu. Nejvíce nám chutná ta, kdy ve vejcích je zamíchaná nasekaná petrželová nať, je ale možné použít i jiné čerstvé bylinky podle individuální chuti. V Polsku jsem jedl vejce s koprem. Do petrželové varianty je možné kápnout pár kapek sójové omáčky nebo přidat špetku čerstvě mletého pepře.
Kromě uvedených nepoužíváme žádné kořenící směsi.

Laďko kdyby sis přečetla při vkládání fotky,že první fotka by měla být vložena hotového pokrmu a né indigriencí,tak by jsi předešla takovým komentářům,který se zde budou opakovat.;-)

Simona Skolakova: Je mi to jasné, ale fotku nemám.

Zobrazit starší odpověď

když tak koukám na tu fotku, tak podobnou omeletu mám v regále ve špajzu, až na ten kořenící přípravek, ten mi chybí, ale jinak je skoro stejná:-)

Eja57: Ono to zase není tak složité, protože plátečky maličkých rajčátek jsou tenoučké, takže lehké, a když je poházím na ještě syrová vajíčka, vaječná hmota si je přidrží a při obracení jsou pěkně přilepené.:-D

Zobrazit 7 starších odpovědí

Tématické fráze:
nejlepsi vaječná omeleta, humusová pomazánka recept, jak se dělá omeleta, slaná vaječná omeleta, vaječná omeleta, vaječná slaná omeleta, jak se dela vajecna omeleta, sušená rajčata ve vajecne omelete, omelet, slaná vaječná omelete, recept na vaječnou omeletu, vaječne omelety, vaječná omeleta slaná, humusová pomazánka, vaječná omeleta top recepty, omeleta vajecna slana, tenká vaječná omeleta, vaječná omeleta na pánev wok, ingredience do omelet, jak se dela omeleta vajecna do chleba

Suroviny:
vejce, koření, pepř mletý, pažitka, olej olivový, rajče cherry, hořčice, kečup sladký, chléb, pomazánkové máslo

Přidat fotografie receptu