Suroviny
Porce: 50 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 989 kJ / 3 343 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,11 g |
Tuky | 246,50 g |
Vláknina | 27,75 g |
Cholesterol | 389 mg |
Sodík | 144 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 198,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nahrubo nasekáme mandle a lískové ořechy (v robotu, když budou menší a větší kousky nevadí)
Pokrájíme goji (nechavám ji předem nabobtnat cca 10 minut) a brusinky.
Pokud Vám doma zbydou fíky a datle, neváhejte, je také použijte.
Pak vše smícháme dohromady. Krok 2: Na plech vyložený pečícím papírem děláme rukou malé hrudky, které lehce přitiskneme k papíru.
Pečeme na 160°C v horkovzdušné troubě cca 20 minut. Krok 3: Hotové vychladlé marokánky otočíme a potřeme čokoládovou polevou.
Jsou výborné i bez čokolády a mizí před očima, když je neschovám, Vánoc se nedožijou a to dělám vždy dvojitou dávku.
Pokrájíme goji (nechavám ji předem nabobtnat cca 10 minut) a brusinky.
Pokud Vám doma zbydou fíky a datle, neváhejte, je také použijte.
Pak vše smícháme dohromady. Krok 2: Na plech vyložený pečícím papírem děláme rukou malé hrudky, které lehce přitiskneme k papíru.
Pečeme na 160°C v horkovzdušné troubě cca 20 minut. Krok 3: Hotové vychladlé marokánky otočíme a potřeme čokoládovou polevou.
Jsou výborné i bez čokolády a mizí před očima, když je neschovám, Vánoc se nedožijou a to dělám vždy dvojitou dávku.
Zveřejněno 16. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marokánky zdravěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oBNk
Moje poznámka
Marokánky zdravěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oBNk
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 52 minutami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 19 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Červená řepa-salát
Iveta64 před 7 minutami
Macaroni & Cheese
Neregistrovaný před 18 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Neregistrovaný před 20 minutami
Francouzské brambory
Neregistrovaný před 22 minutami
Hrníčková bábovka
Neregistrovaný před 26 minutami
Naše haše
Neregistrovaný před 28 minutami
Pikantní medová žebra
Neregistrovaný před 28 minutami
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Neregistrovaný před 30 minutami
Domácí škvarky a sádlo
Neregistrovaný před 31 minutami
Koláč s kaštanovým pyré
Neregistrovaný před 31 minutami
Tématické fráze:
sezamové marokánky,
marokánky v horkovzdušné troubě,
marokánky recept s chia,
recept marokánky s banánem,
marokánky,
marokánky recept,
marokánky zdravější recept,
zdravé marokánky bez pečení,
marokánky z kandovaneho,
marokanka krem,
pařížské marokanky,
datle fiky recept na marokanky,
hrudky ze sezamu a slunečnice,
nejlepší marokánky zdrave,
marokanky deti recept bez orechu,
zdravé marokánky,
hrudky se sezamem a slunecnici,
zdravé marokánky z datlí,
zdravější marokánky recept,
marokánky se sezamem
Suroviny:
ovoce kandované,
brusinky,
goja,
ořechy,
vejce,
med,
cukr třtinový,
mouka hladká,
máslo,
mléko
Komentáře (1)