Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémové šafránové rizoto se sýrem (bez tuku)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 329 kJ /
557 kcal
Bílkoviny25,58 g
Tuky6,70 g
Vláknina6,10 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 480 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy88,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži společně s cibulí opražíme v hrnci do světle zlaté barvy. Rýži před použitím nepereme. Připravíme si teplý vývar na podlévání. K opražené rýži přidáme víno, šafrán a sůl, zamícháme a vaříme. Krok 2: Postupně podléváme vývarem a mícháme, aby se rýže nepřichytávala. Když je rýže měkká a vývaru v hrnci máme cca 1 dl, zamícháme do rizota nízkotučný sýr. Tím získáme krémovou konzistenci bez použití másla. Krok 3: Podáváme jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.

Zveřejněno 17. 11. 2017

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové šafránové rizoto se sýrem (bez tuku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pw22

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové šafránové rizoto se sýrem (bez tuku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pw22

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

na fotce to fakt nevypadá moc krémově, já bych taky použila jinou rýži, třeba arborio :-)

Omluva
Níže píši " (na obrázku to na rissoto nevypadá)"
Na dotaz v SZ, zda si nedělám z účastníků zájezdu srandu sděluji: nebylo to úmyslně, zkrátka se mi ta písmenka jaksi pomotala ;-( Italové píší risotto, že:yes:
No, že je nás disgrafiků patrně hafo seznáte, když do přítele G zadáte k vyhledání heslo "rissoto":-D
***
zizala:
Ano, byla použita kulatozrnná rýže.
...à propos: všimli jste si že z regálů se ve prospěch dlouhozrnné rýže takřka vytratila ta nejobyčejnější (levná) kulatozrnná?;-(

Omezení tuku chápu, ale osobně bych dala přednost kulatozrnné rýži, ta ke krémovému risottu prostě patří. Škrob v ní obsažený udělá základ krémovitosti ;-)

Na první přečtení byla moje myšlenka "škoda šafránu", tavený sýr :-((...
Pak jsem se koukla na Tvoje stránky a změnila jsem názor. Pokud opravdu skoro bez tuku ( i když pokud není vývar zeleninový tak v něm asi taky trocha tuku bude), a chceš krémové risotto, tak asi moc možností nevidím. Parmezán moc nízkotučný není:-D
Inspirující stránky, to určitě:yes:

bofinka: Díky za radu, vyzkouším.

Zobrazit 5 starších odpovědí

Tématické fráze:
sýr na rizoto, rizoto tavený sýr, safranove rizoto, konzistence rizota, krémové rissoto, krémové rizoto bez vína, krémové syrové rizoto, jaký sýr na na rizoto, rizoto s taveného sýra, rizoto z taveného sýra, kremovy syr nizkotucny, šafranove rizoto recept, rizoto se sýrem, šafránové rissoto

Suroviny:
rýže, cibule, víno bílé, sýr tavený, vývar, sůl

Přidat fotografie receptu