Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italský kořen s černými olivami

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 415 kJ /
2 250 kcal
Bílkoviny64,35 g
Tuky45,77 g
Vláknina17,72 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 87 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy386,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ke kvásku přidáme ostatní suroviny (bez oliv) a uhněteme pružné těsto. Tepve ke konci hnětení přidáme drobně pokrájené nebo posekané olivy a zapracujeme je do těsta. Krok 2: Po 30 minutách odpočinku v míse těsto poprvé popřekládáme a uložíme do olejem vymazané uzavíratelné krabičky, kde ho necháme kynout 30-40 minut. Krok 3: Po této době těsto přeložíme podruhé a opět necháme kynout 30-40 minut.
Těsto pak přeložíme potřetí, krabičku zavřeme a uložíme do lednice minimálně přes noc – naše v chladu pracovalo 18 hodin. Krok 4: Před pečením těsto z krabičky vyškrábneme na pomoučněný stůl, přeložíme ho, pomoučníme i svrchu a po chvilce odpočinku podélně rozřízneme.
Každý pás těsta před uložením na plech několikrát opatrně překroutíme a tím i lehce natáhneme. Pracujeme opatrně, abychom těsto moc nepomačkali. Krok 5: Na plech je ukládám na pečící fólii, kterou pak mezi kořeny „zvarhánkovatím“, aby se při kynutí nerozlily a nespojily. Z druhé strany (druhého boku kořenů) zvednutou fólii jistí třeba menší hrnečky nebo kořenky. Z fólie tak mám udělaného něco, co vzdáleně připomíná bagetovou formu, jen širší, než je ta kupovaná.
Necháme dokynout, pak postříkáme vodou z rozprašovače a i s fólií sešoupneme z plechu na dlaždici ve vyhřáté troubě (220°C/15 min, 200°C/15-20 min).

Zveřejněno 18. 11. 2017

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italský kořen s černými olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VDgO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italský kořen s černými olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VDgO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

To je krása <3:yes:

Nadhera uzasna :-O

bofinka: děkuju<3

"Italský kořen s černými olivami"
No, především za ten název :yes::yes::yes:
Vím, co je černý kořen a italské olivy, ale ten název receptu mě fakt dostal a na rcp jsem klikl... :-D

Jen se zakousnout. <3

Ivi na řezu...to je nádhera<3:-KProstě umíš:-8:yes:

Anna Kocikova, zizala: díky, holky :-K je opravdu výborný - už jsem ho pekla několikrát. Kvásek opravdu dělá divy:-)

Tématické fráze:
italský kořen, chléb kořen, kořen recept, svajciarsky koren, olivovy koren, recept italský kořen, italsky chleb s olivami, kořen chléb, recept na italskou chleba kořen, kynutý kořen, chléb kořen recepty, výborný černý kořen recept, italsky koren s rozmarynem, stůl kořen, kvaskovy svajciarsky koren, italský kořen recept, svajciarsky koren recept z kvasku, pečeme italský kořen, kořen olivový, kvaskovy svycarsky koren

Suroviny:
kvas žitný, voda, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, olej olivový, olivy černé, sůl,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu