Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kyselé zelí (bez tuku)

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie910 kJ /
217 kcal
Bílkoviny10,13 g
Tuky1,37 g
Vláknina17,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy33,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí ochutnáme a v případě, že je moc kyselé, slijeme nálev a propláchneme. Používám zelí křimické, které kyselé nebývá a proto ho použiji i s nálevem. Krok 2: Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme k zelí, ochutíme kmínem a hořčičným semínkem. Dusíme do měkka. Pokud je třeba, podléváme během dušení mírně vodou. Krok 3: Když je zelí měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a když je třeba, osolíme.

Zveřejněno 24. 11. 2017

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyselé zelí (bez tuku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QxZZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyselé zelí (bez tuku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QxZZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Koukám na to, je to trochu špatně napsané a omlouvám se, jestli to blbě chápu: ...... Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme kmín, a hořčičné semínko. Dusíme do měkka. Pokud je třeba, podléváme během dušení mírně vodou...... Asi by mělo být napsáno, že zelí vložíme na tu cibuli, ne? :-) A pak dusíme doměkka. Aspoň já bych to tak udělala :-)

Kocmax: :-D

Zobrazit starší odpověď

Mám jen malý dotaz,to zelí Křimické je kysané a nebo kyselé;-);-)

Kocmax: já si to myslela,že je to kysané zelí,proto je tak skvělé a hlavně zdravé;-):yes:

Zobrazit starší odpověď

Hodně lidí takhle udělané zelí nemá rádo, ale já ano. Jen dát mouku včas aby se dobře provařila. Když je dobré zelí :yes:
( Hlávkové zelí zahušťuji trochou nastrouhané brambory a kouskem nastrouhaného jablka, ale kysané takhle. Křimické jsem neviděla ani nepamatuju...)

Eja57: U nás Křimické mají v menších obchodech. V marketech ne. No, bylo by to smutné, kdyby nebylo. Do Křimic to máme asi 50 km :-) . Je to nejlepší kyselé zelí, které znám.

Tématické fráze:
kyselé zelí, kysele zelí recept, kyselé zelí recepty, křimické zelí recept, recept na kyselé zelí, křimické zelí, recepty z kyselého zelí, nejlepší kyselé zelí, příprava kyselého zelí, recept na křimicke zeli, zelí kyselé, červené zelí, kyselé červené zelí, zeli z kyseleho zeli, krimicke zeli recepty, křimické kysané zelí, příprava kysaného zelí, priprava zeli, dobre kyselé zelí recept, kysane zelí priprava

Suroviny:
zelí kysané, cibule, mouka hladká, sůl, kmín celý, semínka hořčičná

Přidat fotografie receptu