Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poctivá fazolačka

Pokud máte chuť na vydatnou polévku, která vás zahřeje, uvařte fazolovou polévku s klobáskou. Polévku připravíte na cibulovém základu, přidáte vařené fazole, brambory, okořeníte a doplníte opečenou klobásou. Polévka je výborná s chlebem, nebo ji ochutnejte jen tak.

Hodnocení receptu je 5,0 (62×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby odležení fazolí

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby odležení fazolí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 411 kJ /
1 054 kcal
Bílkoviny52,08 g
Tuky19,59 g
Vláknina98,65 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy119,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole den předem namočíme do studené vody. Krok 2: Druhý den do vody s fazolemi přidáme bobkový list a nové koření a uvaříme doměkka. Vodu i fazole dáme každé zvlášť stranou. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Poté ji osmažíme na sádle dozlatova. Krok 4: Přidáme papriku, mouku a uděláme jíšku. Zalijeme ji vodou z fazolí a přivedeme k varu. Krok 5: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme je do cibulového základu spolu s kmínem a solí. Krok 6: Podle potřeby zředíme vodou nebo vývarem. Když jsou brambory uvařené doměkka, přidáme fazole. Krok 7: Klobásu nakrájíme, opečeme na pánvi a přidáme do polévky. Pokud nechceme opékat, přidáme ji nakrájenou vařit k bramborám. Krok 8: Polévku dochutíme pepřem a majoránkou. Krok 9: Podáváme s chlebem nebo bez jako hlavní jídlo.

TIP: Příprava domácího chleba

Zveřejněno 25. 11. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Poctivá fazolačka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7m8O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Poctivá fazolačka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7m8O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

hospodyne: DOBRÝ DEN,
toš sa nebudem pasovt o větším moravákovi, protože fazulovica je enom malé pérečko našich kuchařskéhých tradic. Enom k téj cibuli, u nás se dělá víc do růžova, nikoliv do červena (pokud néni červená) aby nepřinesla lehký nádech hořkéj chuti. ALE VĚC CHUTI A TRADIC. Stejně tak vaříme fazulu na skus, né do měka, neb potom z ní sů zvlášť ty slupky. Enom u nás se dělají noky(hrubá mouka, vajíčko a podravka) krásně polévku zahustí bez zásmažky.
A aby fazulovica měla chuť aj masa, tak osmazuju zabíjačkový kabanos- je vynikající od makovca.
Ty beleše z jalového, to nemá chybu.
Česnek a majoránka to musí nakonec jistit.
,,TOŠ TEDA TAK,,

Marie Svarcova: Maruško moc děkuji :-K:-K

:-)<3<3 skvělý recept a krásná fotečka :-K

Dajda: kuřecí játra solim taky rovnou, ale u minutkovych vepřových bych si to netroufla, Ty ano?

Eja57: hospodyne: Mně zdrhnul slíbený recept. :-D Tady je: https://www.recepty.cz/recept/kureci-jatra-ber-neb.... Fazolačka to není, ale dobré to je moc! Ostatně já debatu o solení jater u Poctivé fazolačky, která nepochybně poctivá a chutná je, nezačala. :-D

Dajda: Tady je to o vareni a zadny priklad z jineho jidla nemuze uskodit .

hospodyne:ale jooo:yes:

:-KEja57: ale poučné to bylo, ne??:-D

Někam nám zdrhnul recept na poctivou fazolačku :-O

Jana Pá: janana: Kdo nevěří, ať tam běží! Nebo ať si sám uvaří - tady je recept od opravdu zkušené kuchařky (vyzkoušela jsem řadu jejích receptů) na velmi jednoduchou, ale moc chutnou přípravu kuřecích jater. Dělala jsem je už mnohokrát. Játra se solí se před tepelnou úpravou a jsou opravdu měkoučká. Nesmí se samozřejmě přepéct, ale to už je jiná věc.;-)

Juraj Horak: A víte, že to jde:-!Tedy udělat měkoučká játra a před tepelným zpracováním je osolit:-! :-O Naši předkové věděli leccos, ale my snad úplně blbí kuchaři taky nejsme, jak svědčí tyto stránky. :yes: Ale tady je to spíš o fazolačce než o játrech nebo šumajstru.

hospodyne: Tak jsme delali bramborovu macku . Misto fazule brambory a mleko ,

hospodyne: To beru , zkuste sumajstr . Su zvedavy co Vy na to .

:-KJuraj Horak: pohustu je zasmažené cibulovou jíškou / okyselit, bobkový list, pepř/ Protože to bylo zásadně páteční jídlo, tak jen kus chleba. Tenkrát bez uzeniny, ale tou se fakt nic nezkazí:-D

hospodyne: Nevim , co je po hustu , ale my jsme delali sumajstr . To se smicha stejne mnozstvu fazule a ryze , poradne omasti sadlem a osoli . Studene nebo vrele vzdycky dobre .

Tématické fráze:
fazolačka, poctivá fazolová polévka, recept na fazolačku, nejlepší fazolačka, rychlá fazolačka, polévka z barevných fazolí, fazolacka recept, fazole recepty, slovenská fazolačka, polevka z fazoli barevnychz klobasou, recept poctiva fazolova polevka, fazolacka s bramborem, fazolacka s klobasou, recepty na madarskou fazolačku, polévka z barevných z fazolí, recept fazolacka, rychla fazolacka s klobasou, fazolová polévka z vyvaru, fazolačka recepty, beskydska fazolacka

Suroviny:
fazole barevné, cibule, brambory, klobása, sádlo, paprika sušená sladká, mouka hladká, kmín mletý, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř mletý, majoránka, vývar masový

Přidat fotografie receptu