Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený květák v parmezánovém bešamelu

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana K. Ivana K.

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 164 kJ /
1 234 kcal
Bílkoviny42,52 g
Tuky93,90 g
Vláknina2,46 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 1,29 g
Sůl3,20 g
Sacharidy53,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka. Mezitím připravíme bešamel. Rozpustíme máslo, zaprášíme ho moukou a zalijeme mlékem. Provaříme asi 5 minut, pokud je moc hustý, rozředíme trochu vodou, aby to nebyla hustá kaše. Bešamel ochutíme směsí italských bylinek nebo italskou kořenící směsí, mletou sladkou paprikou, solí a pepřem. Krok 2: Květák rozložíme do menšího pekáčku vymazaného olivovým olejem (můžeme zlehka pomačkat šťouchadlem na brambory, aby byla všude rovnoměrná vrstva, ale není to nutné), pak ho přelijeme hotovým bešamelem a navrch rovnoměrně navrstvíme nahrubo nastrouhaný parmezán. Krok 3: Pečeme cca 30 minut na 180 stupňů dozlatova. Ideální přílohou je rýže, vařené brambory, ale třeba i bramborová kaše.

Zveřejněno 30. 11. 2017

Poznámka autorky Ivana K.

Je možno zapéct i společně s braborami, kdy uvařené brambory pokrájíme na cca 0,5 cm kolečka a ta poklademe na květák. Brambory osolíme a opepříme, posypeme třeba ještě pokrájenou jarní cibulkou a teprve pak vše zalijeme bešamelem a dáme péct.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák v parmezánovém bešamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8n2r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák v parmezánovém bešamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8n2r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recepty z květáku, zapečený květák, zapečený květák recepty, květák recepty, zapečený květák v bešamelu, recept z květáku, květákové recepty, květák v bešamelu, recepty s květákem, recepty zapečený květák, recepty z květák, recepty kvetak, parmazán možno zapéct?, květák, parmazán, bešamel, zapečený květák recept, květák v parmezanovem testicku pečený v troubě, kvetak recepty italske, zapečený květák s bešamelem, květák zapeceny besamel, květak v parmazanovem těstičku

Suroviny:
květák, máslo, mouka polohrubá, mléko, koření italské bylinky, paprika sušená sladká, parmazán, pepř, olej olivový

Přidat fotografie receptu