Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z hovězího ...

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

kristynrauf

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 580 kJ /
617 kcal
Bílkoviny105,78 g
Tuky8,95 g
Vláknina7,55 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 401 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy24,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nadrobno nakrajenou cibuli osmazime na oleji do zlatova, pote polozime na vetsi kostky nakrajene maso, aby se zatahlo, posypeme paprikou, kminem a podle chuti chilli.
Jakmile se to zacne prichytavat, podlejeme vodou - skoro cele maso pod vodou. Krok 2: Vyvarime vodu za staleho michani a znovu podlijeme, to opakujeme cca 3x. Pak prikryjeme a nechame probublavat. Pokud by maso bylo porad tuhe, pridame pomerancovou stavu (maso zmekne). Maso dusime a podlevame, dokud nezmekne a nerozpada se. Krok 3: Jakmile je maso hotove, zahustime tmavym chlebem (rozdrolime), nakonec pridame majoranku a na uplnem konci dosolime.
Podavat muzeme s knedlikem, s chlebem nebo posypane cerstvou cibuli.

Zveřejněno 30. 11. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z hovězího ...

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mmZ3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z hovězího ...

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mmZ3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Guláš dělám stejně, jen podlévám vývarem..přidala jsem foto.

Chtělo by to jiný obrázek, rozmočené knedlíky brrrr 8-( :no:

cecilka:
S množstvím cibule je to ± autobus:-D
Kdysi jsem zvážil maso a dal cibule 1:1
Myslíte, že někdo poznal rozdíl? Nepoznal! ...akorát šťávička byla "plnější":yes:
Důležitější je, jak moc je cibule udělaná. Občas se píše, že by měla chrastit. Ale smažte 2kg cibule aby chrastila... To by spíše jeden u plotny zapustil kořeny :-D Podstatné je, že by měla být udělaná až tak, že cukr v ní obsažený lehce zkaramelizuje:yes:
No a když náhodou nezkaramelizuje, tak se nasládlý gulášek zastříkne octíkem, že :-):-D:yes:

casino: suhlasim s vami, ako obycajne, no ja by som to radsej "nezastrikavala ani octikem, ani otikem", a budem sa radsej riadit radami mojich skoro madarskych susedov=vsetko musi byt "primerene", no masa radsej viac ????????????ako cibule.

:no::no::no::no:. Nie som kuchárka, vraj pripálim aj čaj, no toto:-?:-?:-?:-?. Podľa fotky to vyzerá ako torta z bravčovej, alebo hovädzej pečene. :-Q No a, ak chceme robiť poctivý guľáš, tak: proporcie by mali byť nie jedna k jednej =kg mäsa=kg cibule, ale miska nakrájaného mäsa = miska nakrájanej cibule. Ubezpečujem všetkých, že nikdy to nebude kilo-kilo. A na masti, alebo inom tuku opražíme cibuľu, dáme červenú papriku, miešame a pridáme mäso. Necháme "zatiahnuť", podlejeme vodou, ale iba tak, aby mäso trošku vyčnievalo, pri väčšom množstve by sa varilo a mali by sme guľášovú polievku. Toto je recept na základný="pravý" guľáš. Mám ho od môjho maďardsko-nemecko-slovenského predka a potvrdili mi ho aj moji terajší súkmeňovci zo slovensko-maďarských hraníc.

cecilka: super to jsem mela na mysli, jsem to blbe napsala, i s tou vodou to delam tak, jen jsem to neumela tak dobre napsat :D

Tu cibuli smažíme na sucho? bez tuku?..:-O

Dajda: ja chtela dat jen gulas, ale nepustilo me to :D

Zobrazit 3 starší odpovědi

Nezdá sa mi poznámka hore v recepte. Pokiaľ viem, "kližka" nie je tlsté mäso. Je "libové" - prerastlé šľachami.

magdalenka: :-D K poznámce jsem ani nedošla, stačil mi soupis surovin a obrázek.

To bude nějaký vtipálek, stačí se podívat na poměr surovin, z půl kila masa prý poctivý guláš po 4-6 lidí. Maso tam téměř není vidět, řídká omáčka a rozmočené knedlíky. To i u nás ve školní jídelně je ten guláš lepší. :-D

zizala: ...naprostý souhlas - ty knedlíky rozmočené8-(
...nevím jak kdo ale já do hovězího guláše nikdy kmín nedávám. Hovězí a kmín mi nějak nejde dohromady. Kmín nesmí chybět ve vepřovém guláši (dávám ho hned do cibulky).
...říká se, že nejlepší hovězí guláš má být jednou přiměřeně připálený. Mě se to jednou nechtěně povedlo, byl fakt dobrý ale vědomně se o to už nepokouším:-D

pomerančová šťáva do guláše?

Tématické fráze:
poctivý hovězí guláš, příprava hovězího guláše, hovězí guláš recept, poctivý guláš, hovezy gulas, nejlepší hovězí guláš, s kuchařem u plotny recepty hovězí guláš, s kuchařem u plotny hovězí gulas, hovězí guláš, s kuchařem u plotny gulas, s kuchařem u plotny recepty, s kucharem u plotny, poctivi hovezi guláš, hovězi gulaš recepty, priprava gulase, nejlepší maso na hovězí guláš, poctivi gulas, hovězý guláš recept, guláš recept, gulas pro 6 lidi

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, paprika sušená sladká, chilli, majoránka, kmín mletý, olej, sůl, pepř, chléb

Přidat fotografie receptu