Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšenično-žitné večky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 865 kJ /
2 358 kcal
Bílkoviny61,40 g
Tuky62,20 g
Vláknina19,06 g
Cholesterol 47 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy378,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek dobře promícháme a zakryté necháme hodinu kynout. Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně také hodinu kynout. Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly a z každého uděláme krátkou večku. Oválíme je v mouce, uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií a každou večku lehce několikrát svrchu nařízneme. Krok 4: Po vykynutí (asi 20-30 minut) večky upečeme v dobře vyhřáté troubě (200-220°C/20-30 min).
Večky jsou lehounké a pórovité, a přitom nejsou čistě bílé.

Zveřejněno 1. 12. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično-žitné večky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wzpX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično-žitné večky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wzpX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Dobrá práce! :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
psenicno žitné housky

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí čerstvé, mouka hladká, voda, sůl, sádlo, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká

Přidat fotografie receptu