Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky nejlepší

Perníčky, které jsou pro někoho těmi nejlepšími. Možná budou i pro vás. Dokud to nevyzkoušíte, nebudete to vědět. Takže poshánějte suroviny a pusťte se do pečení. Třeba budou i vaše nejoblíbenější.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

anamatejkova anamatejkova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba odležení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba odležení )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 278 kJ /
2 934 kcal
Bílkoviny69,00 g
Tuky71,45 g
Vláknina12,20 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 3,52 g
Sůl0,45 g
Sacharidy497,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin kromě žloutku vypracujeme vláčné těsto. Necháme alespoň 30 minut v lednici uležet. Krok 2: Pracovní plochu podsypeme moukou a z těsta vyválíme plát o tloušťce asi 5 mm. Krok 3: Vykrajujeme tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Můžeme je ještě něčím ozdobit (hřebíček, badyán, cukrový posyp). Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C trouby a pečeme asi 8 minut. Krok 4: Po 8 minutách vyndáme a potřeme žloutkem (perníčky tak dostanou pěkný lesk). Následně dopečeme ještě asi 2 minuty. Upečené perníčky sundáme z plechu a necháme vychladnout.

Zveřejněno 2. 12. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníčky nejlepší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Oj7E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníčky nejlepší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Oj7E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Samozřejmě, že nejsme všechny zručné, každý nemá perníčky dokonalé, ale potom by opravdu neměly být nazvané "perníčky nejlepší".

Těsto bylo příliš dotenka a nepravidelně rozválené (rozhodně ne na 5 mm) a perníky někdo v troubě zcela vysušil, proto je výsledek, jaký je. Možná ještě málo sody (nebo žádná), protože tvary vůbec nevyskočily.
To není kritika, ale rada, co a jak udělat příště lépe :-8.

Ještě,že je tu možnost vícero receptíků i zdobení,má si tu možnost každý vybrat;-)Co kdyby tu byl jen tento jeden;-)

Lenunka: :-D:-D:-D:-D:-D

Zobrazit starší odpověď

Perníčky nejsou jako malované,ale možná je dělaly děti,taky si pamatuji,že i já jsem měla možnost jako dítě s troškou těsta pracovat,asi ty výtvory nebyly nic moc,ale bavilo mi to,pak i moje dcery dostaly možnost si udělat své tvary,tak mi to tyto perníčky připomínají;-);-):-D

Lenunka:
Mě se třeba ty tvary líbí:-D Jsou originálně nedokonalé a rozvíjejí fantazii:yes::-D

Zobrazit 3 starší odpovědi

Já dělám tradiční podle receptu praprababičky:-D Zatím nejlepší<3

Nechybí ve Tvém receptu tuk?

Sudet: kopie ne, autorka dala o lžičku perníkového koření víc, takže se jedná o absolutní originál:-)
jo a taky se to teda dost liší tím výsledkem na fotce:-), nechci být zlá, ale tohle je vážně hrůza

Zobrazit 2 starší odpovědi

v tom těstě by měl být nějaký tuk, ne? takhle to nemůže držet pohromadě přece...

Tématické fráze:
nejlepší těsto na perníčky, nejlepší perníkové těsto, jak udělat perníčky, recept na pernicky, perníčky recept, nejlepsi recept na perníky, těsto na perníčky, nejlepší perníky, njlepší perníčky recepty, nelepší perníčky, jak udelat testo na perníčky, nejlepší testo na perniky, zobrazit vsechny nejlepsi recepty, nejjepsi pernicky, perníčky nejlepší z nejlepších osm, nejlepší recept na zdobené perníčky, jak poznat upecene perníčky, jak tlusté těsto na perníčky ?, jak udělat sníh na perníčky, jak udělat těsto na na perníčky

Suroviny:
mouka, cukr krupice, máslo, vejce, med, soda jedlá, koření do perníku, žloutek

Přidat fotografie receptu