Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa s exotickým ovocem (bez tuku)

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 952 kJ /
945 kcal
Bílkoviny175,10 g
Tuky26,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 409 mg
Sodík 865 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy1,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 2: Kaki oloupeme, nakrájíme na plátky a nasucho opečeme na pánvi s nepřilnavým povrchem. Opékáme jen chvilku, aby ovoce trochu zhnědlo, ale nerozvařilo se. Vyndáme z pánve. Krok 3: Na stejné pánvi opečeme oloupanou a na měsíčky rozebranou mandarinku. Opět restujeme jen tak dlouho, aby mandarinky lehce zhnědly, ale nepustily šťávu. Krok 4: Na stejné pánvi opečeme maso. Maso vyjmeme z pánve, posypeme nastrouhaným parmezánem a udržujeme v teple. Krok 5: Do pánve vrátíme opečené ovoce, podlijeme cca 3 lžícemi vody, přidáme zavařené brusinky, sůl a pepř. Povaříme za stálého míchání cca 2 minuty. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 2. 12. 2017

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa s exotickým ovocem (bez tuku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ql15

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa s exotickým ovocem (bez tuku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ql15

Marie

Komentáře (7)

Já tě obdivuji. Sama vím, jak je to vařit tak trochu jinak. Horší o to, že vařím jen 2 porce. Poslední dobou jsem to už vzdala. Nemělo to ten efekt, jaký jsem chtěla, nebo jen částečně. 1+

Kocmax:
Už vás čtu jenom z čiré zvědavosti...;-) a tady mě zaujala příprava ovoce:-O
Vy zde podrobujete tortuře evidentně nedozrálé kaki, jehož konzistence se blíží spíše cukrové řepě:-D ale konzumace tohoto ovoce přímo z obchodu je v těchto končinách jev vyskytující se častěji než často ;-(
Griluji kdeco, tak jsem tedy poprvé zkusil opražit i naměsíčkované mandarinky...
Proč se to tak dělá?
Pravda, MĚKKÁ dužina ještě poněkud změkla, zato ale slupečky ztuhly a zhořkly (hořkost mi nevadí).
Pokud se to ad. 3 postupu ještě vaří, nestačilo by to i bez opékáni předem?
No, "Éto váše děěělo", že :-)

Zobrazit starší odpověď

Obdivuji Tvoje nápady a recepty,jsou zde opravdu přínosem;-):yes:tenhle si mi taky moc líbí,ale je to dost sladké a tak pro mne jako Dia nevhodné,ale já bych si to táááák dala;-):yes:

Simona Skolakova: Díky :-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
kaki s kuřecím masem, kureci maso s ovocem, kuřecíprsa s ovocem, kuřecí s kaki, kuřecí prsa recept, kureci prsa s ovoce, kuřecí na z kaki, kureci prsa na kaki, kuřeci a z kaki, recepty s exotickým ovocem, kuřecí prsa na ovoci, kaki a kureci, kureci prsa na mandarinky, kureci prsa na mandarinky, maso z ovocem, kuřecí prsa s kaki

Suroviny:
prsa kuřecí, kaki, mandarinky, brusinky zavařené, sůl, pepř, parmazán

Přidat fotografie receptu