Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mikulášské perníčky

Na Mikuláše se budou hodit připravené voňavé a měkké perníčky. Připravte si těsto podle našeho receptu. Můžete ho nechat odležet v lednici i delší dobu, než bude čas ho dále zpracovat. Pak už jen vykrájejte požadované tvary, upečte a dozdobte.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sudet Sudet

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min 1 hodina

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, 1 hodina)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 567 kJ /
3 243 kcal
Bílkoviny68,32 g
Tuky75,32 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 671 mg
Sodík 3,52 g
Sůl0,42 g
Sacharidy566,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme v míse všechny sypké přísady. Krok 2: Na mírném plameni rozpustíme máslo s medem, do vlažné směsi přimícháme dvě vejce. Krok 3: Tekutou směs vlijeme do sypké a zpracujeme v těsto. To zabalíme a uložíme do lednice.
Necháme odležet. Krok 4: Vyválíme na sílu těsta asi 0,5 cm. Vykrájíme požadované tvary, které ukládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme zhruba 10 minut na 170 °C.

Zveřejněno 2. 12. 2017

Poznámka autorky Sudet

Po upečení možno potřít bílkem, já nepotírám. Nechávám odležet v chladu týden.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mikulášské perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rmgw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mikulášské perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rmgw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Těsto vyválené na obdélníky, po vychladnutí polité rozehřátou čokoládou.
Nostalgická vzpomínka na dětství, kdy tyhle perníky s obrázkem vždycky přinesl Mikuláš. Zajímavé bylo že někdy byl perník tak tvrdý že se nedal ukousnout.

Holky, tento recept používám už asi 25 let, dostala jsem ho od neznámé paní ve vlaku. perníky jsou výborné, ale zdobím jen mandlemi, protože už jsem stará a nemám trpělivost s malováním bílkovou polevou. I tak jsou krásné.:-)

Karofka: Je to starý recept, osvědčený a klasický:yes: Mě se líbí jednoduchá zdobení, jsko jsou ořechy, kokos, čokoláda... Např cukrové zdobení vůbec nevedeme:-K

Netuším jak přidat fotku:-//

magdalenka:

Simona Skolakova:
Holky díky za pomoc, jsem z mobilu, nějak to vymyslím. :-K

Zobrazit 4 starší odpovědi

V jednoduchosti je krása;-):yes:

Simona Skolakova: Recept je to hooodně starý:-8

tak ty vypadají krásně:-):yes:

Lenunka: Děkuju, akorát je fotka z velikonoc:-D Až upečem teď na Vánoce, tak to napravím:yes:

Tématické fráze:
mikulášské perníky, barvy na perníčky, recept na mikulašske perniky, mikulasske recepty, mikuášsské perníčky recept, recept mikulášský pernicek, mikulášské perníky recept, stary recept na perníčky, barva na perničky, recepty mimulasske perníčky, perniky mikulasske, směs na perníčky, mikuláčské na perníčky, mikulášké perníčky s ořechy, pernicky recepty, zdobení mikulášských perníků, mykulasske perníčky, mikulášské perníčky s ořechy, mikulášské perníčky zdobení, mykulasske perník

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, koření do perníku, soda jedlá, kůra citronová, kakao, med, máslo, vejce

Přidat fotografie receptu