Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská polévka s fazolemi

Hodnocení receptu je 4,6 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 447 kJ /
2 258 kcal
Bílkoviny138,45 g
Tuky41,15 g
Vláknina97,93 g
Cholesterol 55 mg
Sodík 1,10 g
Sůl2,40 g
Sacharidy285,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na oleji nebo másle a přidáme k ní nadrobno pokrájený česnekový bok. Pokud nemáme česnekový bok, můžeme použít moravskou nebo anglickou slaninu a rozdrcený česnek. Vše ještě krátce smažíme, následně zasypeme moukou, kterou necháme také krátce osmažit a přidáme protlak s novým kořením. Ten za stálého míchání smícháme s moukou a poté naředíme cca půllitrem vývaru a rychle a dobře rozmícháme. Krok 2: Vývar poté dolijeme dle potřeby do požadované hustoty polévky, kterou ještě dle kyselosti protlaku můžeme dosladit trochou cukru, osolíme a přidáme dva bobkové listy. Krok 3: Provaříme cca 10 minut, ke konci vyndáme bobkové listy, vsypeme předvařené fazole, které necháme v polévce prohřát a můžeme podávat.

Zveřejněno 3. 12. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská polévka s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kk5v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská polévka s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kk5v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-)<3:yes::-K

PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Rajskou vařím často, ale s fazulou jsem to ještě nezkoušel. Brzo to vyzkouším. Většinou je to s rýží, nebo drobením, či těstovinovou rýží. Je to jen síla chutě z dětství.
Jen bych předal moji zkušenost: veškeré koření, tedy i bobkáč dávám do k tomu určenému sítku (nerez) pak se nemusí hledat a nebo do něj zakousnout při jídle.
Nepíše se v návodu o jaký vývar jde - zeleninový, nebo masový. Já upřednostňuju masový je více voňavý. Kdo je ,, líný ,, tak jistě použije masox či jinou náhražku.
Nepoužívám protlak, ale dělám si polotovar na rajskou polévku či omáčku sám, ( kolem 10 sklenic omniovek se šroubením)který zavařím v mikrovlnce a uložím v tmavém a chladném sklepě .
Polívkuy uvařík vždy kolem 10 litrů (jako i jiných polívek) dám do omiovek se závitem a opět zavařím v mikrovlnce ( je to velmi jednoduché) . A tak tam máme nejen rajskou, gulášovou, fazulovou, brokolicovou , hrachovou i zabíjačkovou)
Pak se jen vezne sklenice a je hotovo raz dva ohřátím. .

CO SE TÝKÁ FAZOLÍ, tady bych použil nejen bílou, ale i tmavou, předvařil bych je na skus , opět v masovém vývaru a dal je do hrnce zároveň s vývarem, neb tak se lépe chuťově spojí, a nebudou chuťově více dominantní jak samotná polévka.
ALE TO JE MŮJ NÁZOR, KTERÝ NIKOMU NEVNUCUJU.
,,toš tak,,

Výborná.. jednoduché a chutné:yes:

Martin J: ...to jsem rád, díky;-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
rajská fazolová polévka, fazolová polévka rajská, fazolová polévka, rajska s fazolí, hustota rajské polévky, rsjska polevka s fazolemi, fazolova rajska polevka, fazolová s rajským, fazolová polévka v rajském z protlaku, rajska.polevka s fazolky, rakská fazolová polévka, rajská polévka se zeleninou a fazolemy, fazolová polévka recept, polevka rajska s fazolová polévka, fazolova polevka s rajskou, rajska s fazolová polévka, rajská polevka zfazolemi, rajčatová polévka s fazolemi, rajská polévka s fazolemi zeleninou, k fazolové polévce

Suroviny:
cibule, olej, bok česnekový, mouka hladká, protlak rajčatový, cukr krupice, fazole, koření nové koření mleté, bobkový list, sůl, vývar masový

Přidat fotografie receptu