Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vesnický chléb

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 089 kJ /
1 933 kcal
Bílkoviny58,71 g
Tuky22,23 g
Vláknina27,21 g
Cholesterol 10 mg
Sodík 6,54 g
Sůl16,00 g
Sacharidy361,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Večer, 10-12h před zaděláním těsta, umícháme rozkvas z kvásku, vody a žitné mouky a zakryté necháme do rána pracovat a kynout. Krok 2: Ráno přidáme zbytek surovin (hladkou mouku ne všechnu, trošku si necháme na dosypání) a umícháme volnější těsto, které, omoučené, necháme kynout na teplém místě asi 1-2 hodiny. Krok 3: Pak těsto lehce propracujeme, uválíme bochník a dobře omoučený ho necháme nakynout v ošatce. Krok 4: Upečeme v dobře vyhřáté troubě (250°C/20min, 200°C/25min).

Zveřejněno 7. 12. 2017

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vesnický chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MPwm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vesnický chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MPwm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Hezký a určitě výborný<3:yes:

Sudet: děkuji :-K kváskové chleby jsou opravdu výborné a ty podmáslové obzvlášť :yes: dají se jíst suché :-8

Tématické fráze:
vesničky recepty, vesnické recepty, vesnický domácí chléb, venkovský chléb recept, vesnický chleba s kváskem recept, podmáslová chléb pekárnománie rozkvas, rozkvas na chléb recept, kukuricny rozkvas, vesnickerecepty

Suroviny:
kvas žitný, voda, mouka žitná chlebová, sůl, olej, kmín drcený, podmáslí, mouka celozrnná pšeničná jemná, mouka hladká, otruby

Přidat fotografie receptu