Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeské karamelky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sudet Sudet

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 870 kJ /
7 139 kcal
Bílkoviny24,21 g
Tuky324,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 301 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy1 030,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do hrnce, ideálně se silnějším dnem, nemusí ale být. Krok 2: Pomalu zahříváme a stále mícháme. Hmota začne probublávat a musí se míchat, dokud nezačne karamelizovat, lehce hnědnout, trvá to asi 30 minut. Krok 3: Vylijeme do formy nebo na plech, na pečící papír. Jakmile začne chladnout, nakrájíme ostrým nožem na kostičky a dáme vychladit.

Zveřejněno 8. 12. 2017

Poznámka autorky Sudet

Jedná se o starý recept na smetanové karamelky. Nejsou tvrdé, v puse se rozsýpají, rozplývají.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeské karamelky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WrLE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeské karamelky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WrLE

Marie

Tématické fráze:
smetanové karamelky, staročeské recepty, staroceske rozpíčky, karamelky recept, zelníky obalené v cukru, recept na tofife karamelky

Suroviny:
smetana ke šlehání, cukr krystal, máslo

Přidat fotografie receptu