Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanové Lotus řezy

Skvělý dezert, pro který potřebujete minimum surovin. Pokud máte rádi tradiční medovník, ale nehrnete se do pečení, je pro Vás tento recept skvělým řešením. Nejlépe chutná uleželý, ale věřte, že pokud ochutnáte hned, dezert už uležet nejspíš nestihne.

Hodnocení receptu je 4,9 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min Bez doby odležení

40 min (40 min příprava, Bez doby odležení )

Suroviny pro 6 porcí

Množství surovin je určeno na misku nebo pekáček o velikosti 30x20 cm.

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 101 kJ /
1 458 kcal
Bílkoviny12,00 g
Tuky150,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 150 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy15,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smetanu ke šlehání nalijeme do vyšší nádoby, či do robota, přidáme sáček ztužovače a vanilkového cukru, vyšleháme na vysoké otáčky dotuha. Krok 2: Vhodnou mísu vyložíme karamelovými sušenkami a potřeme vrstvou vyšlehané smetany. Krok 3: Vrstvení dezertu opakujeme, vrstva sušenek, vrstva ušlehané smetany. Krok 4: Poslední vrstva bude tvořena drtí ze zbylých sušenek, kterou si uděláme v mixéru, nebo je rozdrtíme válečkem na těsto. Krok 5: Naplněnou misku zaklopíme nebo přikryjeme folií a uložíme do lednice, kde necháme uležet alespoň do druhého dne. Krok 6: Podáváme ke kávě či čaji. Chutí se tento rychlý dezert velmi podobá pečenému medovníku, který je ovšem mnohem pracnější.

Zveřejněno 8. 12. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové Lotus řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4jQ7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové Lotus řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4jQ7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Jednoduché, rychlé, a hlavně vynikající. Výtečný dezert do ledničky, aby jste byli kdykoli připraveni na návštěvu :-D

Vyzkoušeno už podruhé a veliká mňamka<3

Jednoduché a skvělé <3<3<3 přítel ho teď po mě chce každý týden :-D děkuji a přidávam foto :yes:

Lucienne94: ...Lotusky jsou všeobecně přeslazené sami o sobě;-), takže kdo je zná, ví, do čeho jde:-8
...a proto se smetana jen lehce ovoní vanilkovým cukrem a ani ten by tam být nemusel;-)

Měla jsem asi větší formu, tak jsem spotřebovala skoro 3 balicky Lotus sušenek i víc smetany. Pro nás to bylo šíleně preslazené a to máme sladké hodně rádi. Znovu již dělat nebudu.

Marie Svarcova: ...děkuji:-K ...u nás mascarpone příliš neboduje, ale když dělám třeba poháry, nastavuji šlehačku zakysankou a to je taky<3:-*:-8

:yes: dělám je s mascarpone a šlehačkou , jsou skvělé, nejlépe uleželé přes noc :-K

Já to promazávám jenom zakysanou smetanou a je to taky luxusní! Tuhle variantu musím ještě vyzkoušet.

<3Tohle mi nejak uniklo.Je to super.Holka hodne pece medovnik,je to opravdu pracne.Uz jsem ji poslala tento rychly receptik.:-K:yes:

:yes::yes:<3

...je;-) ...já nejradší tak 4-5 hodin chlazení, kdy nejsou ještě lotusky rozleželé, ostatní netrpělivě vyčkávají:-D

Tak tohle bude nebe v hubě :yes:<3

Tématické fráze:
rezy z lotus susenek, řezy ze sušenek lotus, lotus řezy, dort z lotusek, dezert z lotusek, řezy z lotusek, medovnik z lotusek, dezert z lotus sušenek, rez z lotusek, tiramisu z lotusek, dezert ze sušenek lotus, medovník ze sušenek lotus, medovnik z lotus susenek, řez ze sušenek lotus, cheesecake z lotusek, řezy lotus, lotus dezert, lotus řez, rezy z lotus, kuličky z lotusek

Suroviny:
sušenky karamelové, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu