Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvasový chléb s mákem a sýrem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 862 kJ /
2 118 kcal
Bílkoviny76,73 g
Tuky37,18 g
Vláknina20,98 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 7,02 g
Sůl17,50 g
Sacharidy358,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na rozkvas smícháme a necháme 10-12 hodin kynout.
K hotovému rozkvasu přidáme všechny zbývající suroviny a umícháme těsto. Posypneme lžící mouky, lehce zakryjeme a necháme vykynout (2-3 hodiny v teple). Pak lehce propracujeme a uděláme bochník, který omoučíme a opět necháme vykynout v teple, v dobře moukou vysypané ošatce (1-2 hod.). Krok 2: Vykynutý chleba opatrně vykulíme na plech s pečícím papírem nebo fólií a upečeme ve vyhřáté troubě (vsadit do 250°C teplé trouby, ihned teplotu zmírnit na 230°C/20 min, dopéct na 200°C/20-30 min).

Zveřejněno 8. 12. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> www,pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvasový chléb s mákem a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6lXO

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvasový chléb s mákem a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6lXO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Výborný nápad! :yes::yes::yes:
Svého času pekla moje žačka k praktickým závěrečným zkouškám chléb se sušenými rajčaty a rajčatovou šťávou.

Tématické fráze:
podmaslovy kvasovy chleby, chléb s mákem a cibulkou, chlebové těsto s mákem

Suroviny:
kvas žitný, voda, mouka chlebová pšeničná, voda, olej, sýr nastrouhaný, mák, sůl, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká

Přidat fotografie receptu