Sedlácké brambory
Tento jednoduchý, rychlý a chutný pokrm nás příjemně zasytí. Vařené brambory opečeme s bůčkem a klobáskou a promícháme s dušeným zelím. Kysané zelí, bůček a uzenina se v jídle skvěle chuťově doplňují.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 434 kJ / 1 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,73 g |
Tuky | 46,22 g |
Vláknina | 28,20 g |
Cholesterol | 69 mg |
Sodík | 5,33 g |
Sůl | 13,00 g |
Sacharidy | 107,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu a klobásu na kousky. Brambory oloupeme a nakrájené na kousky uvaříme se solí a kmínem do měkka.
Krok 2: Cibulku na kousku sádla opečeme do zlatova. Přidáme nakrájené zelí a mírně podlité dusíme do měkka. Hotové lehce dosladíme.
Krok 3: Mezitím opečeme slaninu nebo bůček s klobásou do křupava. Scezené brambory přidáme k opečenému bůčku a chvíli společně dopékáme.
Krok 4: Nakonec přisypeme zelí a společně prohřejeme. Dochutíme pepřem, případně solí a můžeme podávat.
Zveřejněno 9. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sedlácké brambory
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jjZy
Moje poznámka
Sedlácké brambory
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jjZy
Nejnovější recepty
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno před 12 hodinami
Chorvatská blitva
Přidáno před 13 hodinami
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 18 hodinami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno před 22 hodinami
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno 21. 10. 2024 18:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Pět kroků k dokonalé houbové omáčce: Krémovou konzistenci zajistí smetana ke šlehání, o vynikající chuť se postarají hříbky
Čeští a moravští vinaři bodovali v Německu. Z klání Mundus Vini letos přivezli 16 medailí, nejúspěšnější byla společnost Bohemia Sekt
Jakou mouku dát do kynutých buchet: Cukrář Maršálek radí, která je nejlepší a proč je někdy nutné přidat do těsta tekutinu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí dietní roládky
Fitulka před 12 hodinami
Pikantní zelný salát
Fitulka před 12 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Fitulka před 12 hodinami
Poctivá kulajda s liškami
Fitulka před 12 hodinami
Holandské řízky
Milades před 13 hodinami
Sirup z rýmovníku
Radka61 před 16 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
Veronika.Hrozna před 16 hodinami
Budějická zelnice
TondaJ před 18 hodinami
Špenát II.
boxerka69 před 18 hodinami
Pečené sýrové bramboráčky
Janicax před 20 hodinami
Tématické fráze:
top recepty z brambor,
recepty z brambor,
zapečené brambory,
brambory recept,
sedlacke brabory,
sedlackebrambory,
top receptybrambory,
sedlácké bramboty,
sedlácké bambory,
brambory recepty,
recepty-brambory,
francouzké bambory recepty,
sedlácké klobásy recepty,
sedlácká klobása se zelím,
sdlácké brambory,
pečené sedlácké brambory,
recepty z brambor,
sedlácke francouzské brambory,
sedlácke brsmborx,
sedlácké brambory se zelím
Suroviny:
brambory,
zelí kysané,
klobása,
bůček uzený,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
cukr,
sádlo
Komentáře (14)