Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohová s gorgonzolou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Karolina09 Karolina09

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 124 kJ /
1 464 kcal
Bílkoviny64,55 g
Tuky124,90 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 283 mg
Sodík 1,24 g
Sůl0,23 g
Sacharidy18,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Gorgonzolu rozmačkejte a vyšlehejte s tvarohem a crème fraîche. Krok 2: Vmíchejte nahrubo nasekané ořechy. Krok 3: Podávejte s chlebem, ořechy a hroznovým vínem.

Zveřejněno 10. 12. 2017

Poznámka autorky Karolina09

Gorgonzola dolce je vysokotučný sýr, který lze mazat na pečivo jen tak. Nevím kolikaprocentní, to vyzvím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová s gorgonzolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xA6B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová s gorgonzolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xA6B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

kdo by nevěděl tak crème fraîche je zakysaná smetana:)

Dorabety:

Crème fraîche ([krem freš], francouzsky doslova čerstvá smetana) je název mléčných výrobků původem z Francie. Créme fraîche se vyrábí z kravského mléka a musí obsahovat nejméně 30 % tuku v sušině. Výrobek obsahuje nejvýše 15 % mléčného cukru (laktózy), tím je také lépe stravitelný pro lidi s poruchou trávení laktózy (alaktázie).

Crème fraîche se dělí na „liquide“ (tekutá) – obdoba české smetany ke šlehání. Druhá verze je „épaisse“ (hustá), smetana vyzrálá pomocí bakterií mléčného kvašení a která má blíže k české zakysané smetaně.[1] Pokud není druh upřesněn, je ve Francii zpravidla myšlena nekysaná verze liquide.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_fra%C3%AE...
https://fr.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_fra%C3%AE...

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
gorgonzola recepty, pomazánka z gorgonzoly, recepty s gorgonzolou, recepty z gorgonzoly, gorgonzola pomazánka, gorgonzolou, pomazánka z gorgonzoly s tvarohem, recept na gorgonzolu, pomazánka s gorgonzolou, gorgonzola pomazánka recept, sýr gorgonzola pomazanka, sýrová pomazánkaz gorgonzolou, tvarohova pomazanka s gongonzolou, creme liquide recept, těstoviny, vlašské ořechy, gorgonzola, víno

Suroviny:
gorgonzola, tvaroh plnotučný, crème frâiche, ořechy vlašské, chléb, ořechy vlašské, hruška

Přidat fotografie receptu