Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto ze skla

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 746 kJ /
895 kcal
Bílkoviny17,50 g
Tuky1,75 g
Vláknina4,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy200,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme rýži tak, jak jsme zvyklí (my dáváme doprostřed celou cibuli, do které jsme napíchali několik hřebíčků). Na jeden hrnek rýže dáváme dva hrnky vařící vody. Rýži napřed řádně propláchneme teplou a studenou vodou a potom ji orestujeme na oleji. Nakonec do ní vymačkáme půlku citronu, promícháme a necháme pod poklicí dojít. Krok 2: Do hrnce dáme rozpustit hotovou restovanou cibuli (máme ji udělanou na sádle do zásoby a uchovanou v mrazáku). Pak přidáme obsah dvou sklenic s hotovým masem. Prohřejeme. Krok 3: Nakonec přimícháme uvařenou rýži. Podle potřeby dosolíme.
Na talíři servírujeme s kyselou okurkou a sypeme strouhaným parmezánem.

Zveřejněno 11. 12. 2017

Poznámka autora clupmi

Bez nadsázky, jak se říká, že pokrm určuje kvalita surovin, tak musím konstatovat, že lepší rizoto jsem ještě nejedl.

http://clupmi.blog.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto ze skla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rrmp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto ze skla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rrmp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Musím potvrdit to,co píše hosta. Jsou výborné .Jiné už nekupuji .A ještě tip : v Lidlu ,kulatá plechovka ,je na ní sice napsáno " vepřová šunka ",ale je to výtečné vepřové masíko ,takové kdysi bývalo z Číny . Stojí 49.90,ale stojí za to :yes:

Omyl ;-(

No, rcp mi přijde stejně převratný, jako když "někdo" dělá rizoto z tlačenky... :-D

Dajda: od mne je to jen nadstavbová informace, do hlavy a pod pokličku autora rizota nevidím, recept je plně v jeho gesci. Jestliže na hrnek rýže dá dvě půlkilové lidlovské konzervy masa, tak věřím, že mu chutnalo. Poprvé slyším o citronu, vymačkaném do hotové rýže (mj. - chybí v surovinách, stejně jako cibule a hřebíček):-)

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
jak zavařit rizoto, zavařené rizoto, zavarit rizoto, jde zavařit rizoto, kuřecí maso pikok, rizoto s masem ze sklenice, zavařené rizoto recept, rizoto s masem ze sklenky, rizoto z masa ze sklenice, jak zavařit rizoto do sklenice, jak zavařit rizeto, masové rizoto lidlu, lze zmrazit rizoto?, rizoto zavařené maso, pikok kuřecí maso recept, rizoto ze skleniček, kuřecí maso do skla, cibule v hotovém zavařeném jídle ve skle, kuřecí maso ve skle a recepty, rizoto s hřebíčkem

Suroviny:
rýže, maso, maso kuřecí, restovaná cibulka, olej, citron, cibule, koření hřebíček, voda, sůl, sýr

Přidat fotografie receptu