Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 087 kJ / 7 191 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,07 g |
Tuky | 351,71 g |
Vláknina | 39,50 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 777 mg |
Sůl | 2,60 g |
Sacharidy | 865,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku smícháme v míse s cukrem, kakaem a kypřidlem. Přidáme vejce, olej a mléko. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme do připraveného vyššího plechu a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Hotový korpus necháme vychladnout.
Krok 2: Smetanu vyšleháme se ztužovači a vanilkovým cukrem dotuha, pak k ní přidáme zakysanou smetanu a nastrouhanou Margotku a dobře promícháme. Banány pokrájíme na kostičky vmícháme do krému a dle jejich sladkosti (zralosti) můžeme krém ještě přisladit.
Krok 3: Krém rovnoměrně rozetřeme na korpus, dle vlastní chuti posypeme strouhanou čokoládou (Margot, hořká či mléčná) nebo posypeme kakaem nebo jemně opraženým kokosem, případně polijeme čokopolevou.
Krok 4: Řezy dáme do chladna proležet nejlépe přes noc, pak pokrájíme a podáváme.
Korpus můžeme před nanesením krému pokapat rumem nebo likérem.
Korpus můžeme před nanesením krému pokapat rumem nebo likérem.
Zveřejněno 12. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Banánové Margot řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KNLx
Moje poznámka
Banánové Margot řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KNLx
Nejnovější recepty
Nugátové cukroví
Přidáno před 2 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 4 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 18 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 18 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Edward před 55 minutami
Anglická omáčka
romankrejcik před 1 hodinou
Bramboračka č. 3
romankrejcik před 1 hodinou
Švestkový koláč - kynutý hrnkový
Alena Kovarova před 2 hodinami
Bleskové jablkové koblížky s mrkví
Wikki před 3 hodinami
Poctivá květáková polévka
Pecka před 3 hodinami
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
Pecka před 3 hodinami
Pařížský salát
Pecka před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pecka před 3 hodinami
Krupičková polévka
vakl1 před 3 hodinami
Tématické fráze:
margot rezy s bananem,
banánová margot buchta,
banánové řezy,
bananove řezy s margotkou,
margot řezy,
margot buchta s banánem,
řezy margot s s bananem,
banánová buchta s margot,
bananova margotka,
řezy s banánem,
margot buchta s a banány,
slehackove margot řezy,
margot řezy recept,
margot buchta s banány,
margot řez s banány,
řezy s margotkou,
řezy s bananem a margotkou,
řezy margot,
banánový řez,
buchta s margot a babánu
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
kakao,
prášek do pečiva,
vejce,
olej,
mléko,
máslo,
mouka hrubá,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
cukr vanilkový,
čokoláda margot,
smetana zakysaná,
banán,
cukr moučkový,
čokoláda,
čokoláda margot,
kakao,
kokos
Komentáře (4)