Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová ze žampiónů a hlívy ústřičné

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 863 kJ /
445 kcal
Bílkoviny18,73 g
Tuky15,32 g
Vláknina23,10 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy47,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k houbám. Vše zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka. Krok 2: Potom přidáme mouku, kterou jsme napřed nasucho orestovali v rendlíku, ochutíme pepřem a uvedeme do varu. Do takto připravené omáčky vlijeme smetanu a necháme za stálého míchání asi 3 minuty povařit.
Podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 14. 12. 2017

Poznámka autora clupmi

Mouku můžeme také rozkvedlat v troše mléka, vody nebo smetany. Nebo můžeme použít instantní hotovou jíšku, nebo do zásoby udělanou jíšku , kterou uchováváme v lednici.

www.miric.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová ze žampiónů a hlívy ústřičné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8nE3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová ze žampiónů a hlívy ústřičné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8nE3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
houbová omáčka ze žampionů, žampiony a hlíva ústřičná, houbová omáčka z hlívy ústřičné, hlíva ústřičná recepty, recept z hlivy, houbovka ze žampionů, recepty z hlivy a žampiony, hlíva ustřičná se žampiony, houbové recepty, recepty z hlívy ústřičné, hlíva ústřičná s zampiony, hlíva ustřičná-recepty, houbová omáčka z hlívy, houbová omáčka z žampionů, hlíva ústřičná se žampiony na smetaně, zampiony a hliva ustricna omáčky recepty, omáčka ze žampionů a hlívy, houbová polévka z hlívy, omacka z hlivy a zampionu, žampiony a hlíva ústřičná na smetaně

Suroviny:
žampióny, hlíva ústřičná, cibule, mouka hladká, smetana kysaná, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu