Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí mortadella

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 901 kJ /
932 kcal
Bílkoviny74,51 g
Tuky65,06 g
Vláknina1,95 g
Cholesterol 2,20 g
Sodík 1,95 g
Sůl4,54 g
Sacharidy11,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček pomeleme a salám nakrájíme na drobné kostky. Mletý bůček promícháme se syrovými vejci. Osolíme, opepříme, přidáme mletý zázvor, lžičku vegety a drceného kmínu. Krok 2: Dál přidáme pokrájený salám, vše dobře promícháme a necháme asi hodinu v chladu. Nakonec přidáme uvařená pokrájená vejce a hotovou směs vložíme do mikrotenových sáčků, nahoře propíchneme a vložíme vařit do šunkovaru. Krok 3: Vaříme cca 130 minut na na 85 stupňů. Hotovou a vychladlou mortadellu nakrájíme na tenké plátky. Podáváme s křenem, hořčicí apod.

Zveřejněno 14. 12. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí mortadella

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kk76

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí mortadella

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kk76

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
salám mortadela, mortadella, domácí salám z bůčku, domácí salam mortadela, jak vařit mortadelu, salám ze šunkovaru, mortadela recept, mortadella recept, mortadela v sunkovaru, salám mortadela s kapary, nejlepší recept na mortadelu, recept mortadela, domácí salám ze šunkovaru, recept salám mortadela, mortadella že šunkovaru, salám mortadela recept, salám mortadela top recepty, recept mletý bůček, mortadela z šunkovaru, domácí salám

Suroviny:
bůček, salám točený, vejce, vejce, vegeta, zázvor mletý, kmín drcený, koření

Přidat fotografie receptu