Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosky plněné čokoládovým krémem

Poněkud náročnější recept na velmi oblíbené vánoční kokosky plněné čokoládovým krémem, ale pokud se do nich pustíte, rozhodně budete nadšení a nezůstanete u jednoho kousku. Příprava vyžaduje trochu zručnosti, ale podle našeho podrobného návodu to jistě zvládnete.

Hodnocení receptu je 4,4 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sudet Sudet

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 30 min

120 min (90 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie36 640 kJ /
8 757 kcal
Bílkoviny85,56 g
Tuky590,98 g
Vláknina35,10 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 505 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy746,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kokosky: z bílků ušleháme sníh do polotuhé konzistence a po troškách zašleháme krupicový cukr. Pak přišleháme moučkový cukr, nádobu se sněhem vložíme nad horkou vodní lázeň a šleháme, dokud se sníh neprohřeje (na dně se vytvoří cukrová krusta). Krok 2: Nádobu z lázně vyjmeme, zašleháme mouku a kokos a šleháme do vychladnutí. Krok 3: Pomocí cukrářského sáčku s kulatou špičkou stříkáme na plech vyložený pečicím papírem malé kokosky. Krok 4: Plech vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a kokosky pečeme asi 30 minut. Krok 5: Linecká kolečka (podklady): všechny suroviny zpracujeme na hladké a nelepivé těsto, zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet alespoň 2 hodiny ledničce. Poté z těsta vyválíme plát o tloušťce asi 3 mm a vykrájíme z něj kolečka, zhruba o velikosti kokosky. Kolečka klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 7 minut. Krok 6: Náplň: změklé máslo vyšleháme do pěny a pomalu k němu přiléváme rozpuštěnou zchladlou čokoládu. Společně ušleháme do krému, který můžeme dochutit rumem. Krok 7: Na linecké kolečko naneseme trochu marmelády, cukrářským sáčkem stříkneme čokoládový krém a zaklopíme kokoskou. Krok 8: Ve vodní lázni rozpustíme ledové kaštany s máslem, vymícháme hladkou polevu a namáčíme do ní spodní část kokosek (asi do poloviny kokosky). Odkládáme na pečicí papír a uložíme ztuhnout do ledničky.

TIP: Rady a tipy pro přípravu dokonalých kokosek

Zveřejněno 14. 12. 2017

Poznámka autorky Sudet

Kokosky jsou křehké, moc dobré i bez plnění. Z kokoskového těsta jich lze nadělat opravdu hodně, vychází to na jeden bílek 1 velký plech vyložený papírem, vždycky si je nadělám na papíry a pak jen přetahuji na plech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosky plněné čokoládovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ll7g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosky plněné čokoládovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ll7g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Doporučuji,jsou vynikající<3

:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kokosky z bílků, plněné kokosky, kokosky s krémem, recept na kokosky, kokosky recept, recept kokosky, kokosky s čokol.krémem, kokosky s marmeladou a cokoladou, recept na plnené kokosky, kokosky s čokoládovým krémem, kokosky z krémem, kokosky, krém na plnění do kokosek, plnené kokosky recept, kokosky plnenes krémemvideo, kokosky plněné, plnění kokosek, toprecept plnene kokosky, recept na kokosky s kremem, recept na kokosky s s krémem

Suroviny:
bílek, cukr krupice, cukr moučkový, kokos, mouka polohrubá, mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, kůra citronová, máslo, čokoláda, rum, marmeláda, máslo, tyčinka ledové kaštany

Přidat fotografie receptu