Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Selský bochník

Hodnocení receptu je 4,6 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 595 kJ /
1 815 kcal
Bílkoviny54,13 g
Tuky10,33 g
Vláknina41,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,00 g
Sacharidy355,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 10-12 hodin předem smícháme kvásek s vodou a celozrnnou žitnou moukou a zakryté necháme kvasit v teple. Krok 2: Do hotového rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, malinko tužší než jindy – delším stáním při kynutí díky bramborám těsto zřídne.
Asi po 2-2,5 hodinách vykynuté těsto na moukou posypané desce lehounce propracujeme a uděláme bochník. Krok 3: Protože jsem chtěla péct v remosce a mám problém s vkládáním měkounkého nakynutého bochníku do poměrně hluboké remoskové mísy tak, aby se nezbortil, vložila jsem bochník spojem dolů do cedníku, vyloženého kruhem z pečící fólie (kdo nemá, použije pečící papír) a tak nechala v teple nakynout. Krok 4: Přibližně po 1,5 hodině jsme dali bochník péct do trochu předehřáté remosky – vytáhlii jsme ho za fólii a do remosky vložili i s ní.
Upečeno bylo za 50 minut.

Zveřejněno 16. 12. 2017

Poznámka autorky cathleen

Díky bramborám velmi vláčná lehká střída, kůrka pevná, tvrdá tak akorát, nahořklá a celý bochník voní kmínem.

(A kdo zná, všimne si, že je bochník po stranách karbovaný, nechtěně – sklady pečící fólie v cedníku.)

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Selský bochník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OjZY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Selský bochník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OjZY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
karbovaný chléb, bochnik, karbonovaný chleba, karbovaný chléb recept, bochnik recept, karbovaný chleba, co je karbovaný chleba, selsky bochnik, karbovaný chleba recept, bochník recepty, co to je karbovaný chléb, recept na bochnik chleba na polevka

Suroviny:
kvas žitný, voda, mouka celozrnná žitná jemná, voda, mouka celozrnná pšeničná jemná, mouka hladká, brambory, sůl, kmín drcený

Přidat fotografie receptu