Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí burger

Takový skvěle seskládaný hamburger je zárukou výtečného občerstvení na grilovačce nebo domácí večeři. V základu potřebujeme pečivo a maso. Co dáte mezi bulky je už prakticky jen na vaší chuti, avšak s tímto recept se jistě můžete inspirovat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 145 kJ /
1 230 kcal
Bílkoviny92,83 g
Tuky83,54 g
Vláknina11,67 g
Cholesterol 499 mg
Sodík 1,25 g
Sůl2,81 g
Sacharidy23,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso dáme do mísy, přidáme pokrájenou cibuli, jemně nasekaný česnek, vejce, sójovou omáčku a koření dle chuti. Pokud máme koření bez soli, přisolíme dle chuti a vše dobře promícháme. Krok 2: Masovou směs pak necháme alespoň půl hodiny odpočinout. Poté z ní vytvarujeme 4 větší placičky, které na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme z obou stran dozlatova. Krok 3: Až budeme dodělávat druhou stranu karbanátku, položíme na opečenou stranu masa sýr a necháme jej roztéct. Krok 4: Bulky, housky či žemle prokrojíme, pokud je máme z druhého dne, tak je dáme na suchou čistou pánev či do rozpálené trouby krátce prohřát. Řezné strany pečiva potřeme hořčicí, poklademe plátky cibule a střídavě dáváme půl listu salátu, karbanátek, kečup, rajče, salát a navrch žemli s hořčicí a cibulí. Krok 5: Podáváme teplé a s dostatečným množstvím ubrousků nebo utěrkou kolem krku, abychom nemuseli po jídle svlékat trička :-)). Pro zajištění stability burgerů můžeme do středu burgerů zapíchnout špejli.

Letní osvěžující nápoje v alko i nealko verzi

Zveřejněno 16. 12. 2017

Poznámka autora recepty73

Skládání burgerů si můžeme udělat podle své fantazie a chuti, někdy přidám místo rajčete salátovou okurku, jindy přidám papriku nebo ředkvičku, to záleží, kdo co má rád a burgery můžeme potírat nejen klasicky hořčicí a kečupem, ale můžeme použít i různé dipy a studené omáčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí burger

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZxWw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí burger

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZxWw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

<3Ten je krasnej,hned bych se do neho zakousla:-D:-K:yes:

Tématické fráze:
domácí burger, domácí burger recept, domácí burgery, jak udělat burger, recept na domácí burger, burgery recept, burger recept, domácí burgery recept, domácí burgr, recept na burger domaci, domácí burgry, recept na domácí burgery, recept na burger, recepty na domácí burgery, domácí burgery recepty, jak udělat domácí burger, burgry recept, jak udelat burgr, recept na burgr, burger domácí

Suroviny:
maso mleté, cibule, vejce, koření na mleté maso, omáčka sojová, sůl, česnek, olej, sýr tvrdý, cibule, salát ledový, rajče, kečup sladký, hořčice plnotučná, bulka

Přidat fotografie receptu