Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lískové rohlíčky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Martan77 Martan77

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 50

50

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 825 kJ /
4 021 kcal
Bílkoviny35,43 g
Tuky327,56 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 897 mg
Sodík 104 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy203,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin vypracujeme těsto. Krok 2: Vyválíme na vále asi 3-5 mm tenký plát (o něco silnější jak na linecké) a vykrajujeme formičkou měsíčky. Podle potřeby podsypáváme cukrem moučka. Ne moukou!!!! Můžeme válet i přes fólii. Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C. Pokud mají tendenci se roztékat, snížíme teplotu na 150. Jakmile začnou zespoda růžovět, vyndáme z trouby. Budou se zdát syrové (nepůjdou ani sundat), ale nechte je na plechu a dojdou!!! Pokud byste je pekli déle, oříšky hořknou. Po vychladnutí konce máčíme v čokoládě a nakonec slepíme krémem. Krok 4: Změklé máslo pečlivě rozšleháme šlehačem po malých částech přidáváme Salko a rum (Salko nevařím, krém je dobrý i z nevařeného Salka a ušetřím energii i čas).

Zveřejněno 16. 12. 2017

Poznámka autorky Martan77

Recept mám od tchýně asi 17 let, od té doby nechybí na vánočním stole. Kdokoli rohlíčky ochutnal, chtěl recept. Je velice jednoduchý a rychlý. Těsto se nenechává odležet a dobře se s ním pracuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lískové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6l0V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lískové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6l0V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

srettka: slupky vyfukuji fénem na vlasy. Stejně i rozbité lusky fazolí, které usušené mlátím po staru cepem:-D:-D

casino: No jo, pak zafúkáš a slupéčky jsou všude:-)Kdepak, já už sázím jenom na vysavač;-)

Eja57: Já mám takový šikovný stolní malinký vysavač, takže je to razdva hotové:-):yes:

Jak slupečky z oříšků do pryč?
Promnout v utěrce a pak z výšky sypat do ošatky za současného foukání (ústy:-D nebo dělání průvanu "vějířem" :-) Nejlépe dělat po větru na balkonu... Nééé že sypeme ty oříšky z balkonu, že :-D
(ve velkém se to dělávalo v jutovém pytli :yes:

srettka: že lískáče (i mandle) jsou lepší opražené, to je jasné, nechám trochu zchladnout, promnu v dlaních a hotovo, část šlupek zůstane...aaaale....vysavač:-O:-O:-O ...hubice od vysavače, cedník s velkými otvory na tu hubici a saju????:-O šlupičky projdou do vysavače a čisté lískáče padají zpět na plech ???

SasenkaStr: dobrý den, já je melu se šlupkou ani mě nenapadlo, že to jde i jinak, ale jak píše paní výše, asi je to lepší. Musim zkusit letos už jsou hotové.

SasenkaStr: Daleko chutnější je, když si oříšky napřed v troubě opečete. Krásně se rozvoní a většina sloupky se sloupne. Pak to stačí jenom vyfoukat venku a nebo odsát vysavačem. Když se potom pomelou, jsou voňavé a výborně. Rohlíčky z takovýchto ořechů jsou potom úžasné:-).

Dobrý den, tak jsem po roce opět tady :-) chystám se na rohlíčky, ale zapomněla jsem, jestli v loni jsem mlela ořechy se slupkou (samozřejmě s tou tenkou hnědou :-D) nebo bez. Teď mám koupené již pomlete, ale se slupkou, není to chyba? Děkuji a přeji krásné svátky.

SasenkaStr: tak to mě těší že tak chutná:yes:. Já mám cukroví schované v komoře. Tam se rodince nechce chodit tak neujidaji, ale visí hnizda ze dvou dávek jsem dala do ledničky zatuhnout a dnes koukám a půl plechu v tahu:-Ať se vam rohlíčky povedou i napodruhé:yes:já je mám pokaždé jiné. Výborné ale trošku jiné. Matka to říká taky, že pokaždé když je dělá jsou trošku jiné:-)uvidíte.

Martan77: tak už vím, co s krémem, rodinka ochutnala vzorek a že pry jsou výborné, ale máme málo z jedné dávky, tak jdu na další várku:-D

SasenkaStr: já myslím že krém vydrží v komoře do svátků. Pak šoupnout do mrazáku. Krem mi taky zbývá, tak ho vždycky použiji i na jiné cukroví. Jsem ráda, že se podařilo.;-)

Ještě dotaz - venku je teplo, mám je nechat v lednici kvůli čerstvému máslu? Děkuji

povedly se, jsou senzační, dávám bodík:-), jen mi zbylo více než polovina krému, i když jsem ho tlačila jak mohla. Čím to může být? Jinak mám kolem 50 kousků

Martan77: super:-K jak jsem psala, ony totiž budou určitě moc dobré, žádná mouka :yes:

Martan77 Děkuji za odpověď a rychlou reakci, jdu na to :-)

Tématické fráze:
lískové rohlíčky, lístkové rohlíčky, lískové testo, rohlíčky z lískových oříšků, lískové oříšky recepty, vanilkové rohlíčky z lískových oříšků, lískové na těsto, recept lískové tě, lískooříškové trojlístky, lískové rohlíčky recept, rohlíčky liskove, linecké lískové oříšky, recepty z lískových, recept na liskove testo, liskove testo recept, liskovi těsto, ořechové rohlíčky lískové, hrníčkový recept lískové testo, liskovetesto, liskove tesro

Suroviny:
ořechy lískové mleté, cukr moučkový, vejce, máslo, salko, rum

Přidat fotografie receptu