Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrovo-bůčková paštika

Pikantní vepřová paštika, která se skvěle hodí jako předkrm na sváteční stůl, svačina na výlet či jako večeře pro dny strávené na chalupě. V receptu taktéž zpracujete přebytky vajec.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min doba tepelné úpravy 4 hodiny

30 min (30 min příprava, doba tepelné úpravy 4 hodiny)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie40 727 kJ /
9 734 kcal
Bílkoviny288,65 g
Tuky904,09 g
Vláknina36,71 g
Cholesterol 4,65 g
Sodík 10,72 g
Sůl26,77 g
Sacharidy99,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lalok a bůček omyjeme a uvaříme v mírně osolené vodě. Necháme zchladnout. Játra omyjeme a očistíme a spolu s masem pomeleme na masovém mlýnku. Krok 2: Cibuli očistíme, nakrájíme a osmahneme na sádle domazlava. Necháme vychladnout. Krok 3: Poté do směsi rozklepneme vejce, dobře promícháme a přidáme k mletému masu. Krok 4: Takto připravenou paštiku osolíme a okořeníme. Majoránku přidáváme jemně rozemnutou v dlaních. Krok 5: Směs lehce naředíme chladným vývarem a promixujeme tyčovým mixérem. Krok 6: Připravíme si čisté zavařovací sklenice a plníme je paštikou zhruba do 2/3 výšky. Hrdla sklenic očistíme a sklenice dobře zavíčkujeme čistými víčky. Krok 7: Paštiky zavařujeme 2 hodiny při 100°C.

TIP: Jak správně zavařit paštiku?

Zveřejněno 19. 12. 2017

Poznámka autorky cathleen

Kdysi jsem paštiky mixovala v klasickém mixéru, nyní si práci usnadňuji mixérem ponorným. Jde to rychle, dobře a nezašpiním tolik nádobí.

Většinu soli přidávám do směsi, ve které ještě nejsou vejce a řídím se vlastní chutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrovo-bůčková paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6lmV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrovo-bůčková paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6lmV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bůčková paštika, domácí bůčkovou pastika, bůčková paštika recept, játrovo masová paštika, domácí bůčková paštika, játrová paštika top recepty, játrové knedlíčky, játrové knedlíčky recept, játrová bůčkovou pastika, jatrovo veprova paštika, kuřecí bůčkovou pastika, recept játrová paštika, bůčkova paštika recepty, domaci jatrova pastika buckova, recept buckova pastika, domácí bůčková paštika s játry, játrovo masová pomazánka, jde zmrazit játrová paštika, kuřecí na bůčkovou pastika, masová bůčkovou pastika

Suroviny:
lalok vepřový, bůček, játra vepřová, vejce, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, zázvor, majoránka, pepř mletý, koření hřebíček, sůl, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu