Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pštrosí vejce - pečená

Hodnocení receptu je 3,9 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: podle počtu strávníků nebo pro 4 osoby

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Směs z mletého masa připravíme buď podle vlastního osvědčeného receptu na sekanou či karbanátky, nebo ji ochutíme kořením na mletá masa a smícháme s vejcem a strouhankou. Krok 2: Nebo umícháme pro 4 osoby směs z cca 500 gramů mletého masa, 2 nastrouhaných česneků, 1 drobně pokrájené cibule, lžičky papriky a majoránky, 1 vejce, 70 ml vody a strouhanky ze dvou starších rohlíků, osolíme, opepříme a dobře propracujeme. Krok 3: Vařená vejce (4) oloupeme, opatrně vyndáme žloutek, který můžeme přidat do směsi mletého masa nebo sníst, udělat pomazánku... Krok 4: Měkkým sýrem (Veselá kráva...) naplníme prostor po žloutcích. Místo sýru můžeme použít lučinu, žervé, kozí sýr... Sýr můžeme i ochutit podle toho, co máme rádi: česnek, bylinky, koření... Krok 5: Naplněné vejce obalíme v mleté směsi, hezky uplácáme mokrou rukou, aby nikde nezůstal vzduch a masové koule - "pštrosí vejce" - klademe na olejem vymaštěný pekáček. Krok 6: Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo pečivem a zeleninou, okurkovým salátem... Krok 7: Někdo pštrosí vejce ještě obaluje v trojobalu, nám to víc chutná bez něj a se sýrovou náplní místo žloutku, která se dá dochutit pokaždé jinak. Krok 8: Pštrosí vejce můžeme použít i jako rychlé pohoštění. Upečeme si je předem, pak za studena pokrájíme na plátky nebo měsíčky...

Zveřejněno 19. 12. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pštrosí vejce - pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7mny

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pštrosí vejce - pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7mny

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Myslím, že Vám autor vysvětlí sám, že jako míchané mleté maso se označuje směs vepřového a hovězího, že strouhanka třeba z úplně čerstvých rohlíků (mimochodem velmi dobrá) se dělá v mixéru a teplotu trouby si musí každý nastavit podle toho, jak mu jeho vlastní trouba peče. Myslím, že je tu celá spousta "hodně blbě" napsaných receptů, ale tenhle mezi ně určitě nepatří. :-)

To by mne docela zajímalo jak se dělá strouhanka ze starších ne tvrdých rohlíků. Další otázka je při jaké teplotě se to peče? A ta směs mletého masa je co? Kočka se psem? Hodně blbě napsaný recept, který je možná jinak výborný, ale tady zcela k ničemu. :-//

Tématické fráze:
recept na pštrosí vejce, pštrosí vejce recept, recepty pštrosí vejce, pštrosí koule, jak udělat pštrosí vejce, pecena vejce, pstrosi vejce, recept pštrosí koule, psrosi vejce recept, recept na pštrosí hnízda, pštrosí hnízda recept, nejlepší pštrosí vejce, pstrosi vejce z mleteho masa, pstroci vejce recept, nejlepší recept na pštrosí vejce, pečené vejce, karbanátky pštrosí vejce, sumperske vejce v krutim mase, nejlepsi pstrosi s vejcem, rychle pstrosi vejce

Suroviny:
míchané mleté maso, strouhanka, vejce, vejce, cibule, česnek, voda, sůl, pepř mletý, koření na mleté maso, paprika, majoránka, olej, bylinky, sýr tavený

Přidat fotografie receptu