Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehká vánoční tvarohová štola

Štóla má stovky variant. Každá rodina má svoji oblíbenou variantu, kterou miluje. Ať už uvnitř čeká váleček pravého marcipánu, nebo kokosový suk - vždycky bude sladká, voňavá po vanilce, či rumu, plná ořechů a kandovaného ovoce.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 122 kJ /
5 048 kcal
Bílkoviny102,41 g
Tuky198,62 g
Vláknina46,50 g
Cholesterol 941 mg
Sodík 528 mg
Sůl1,58 g
Sacharidy689,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvaroh smícháme s vejci, citronovou kůrou, šťávou z citronu a polovinou změklé Hery. Mouku smícháme se špetkou soli a práškem do pečiva. Ořechy nastrouháme nahrubo, ovoce pokrájíme a přidáme k tvarohové směsi. Krok 2: Přisypeme brusinky a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Těsto dobře prohněteme a vyválíme na obdélníkový plát. Podél jedné strany plátu položíme váleček z marcipánu. Přes něj přehneme kratší a poté delší stranu těsta. Krok 3: Štolu přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě nejdříve na 170 °C po dobu 30 minut, pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě 20 minut. Krok 4: Pečeme dorůžova. Během pečení štolu potíráme rozpuštěným máslem (nebo Herou). Po vyjmutí z trouby štólu potřeme ještě jednou máslem (nebo Herou) a posypeme hustě moučkovým cukrem.

TIP: Štóla - jakou letos upečete?

Zveřejněno 22. 12. 2017

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehká vánoční tvarohová štola

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BA1N

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehká vánoční tvarohová štola

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BA1N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jak dlouho dopředu štolu pečete?

Ivanko, též jsem ji pekla , už 2x. A pro vnučku i z BZL mouky a byly výborné obě.:yes:Top recepty,cz

Potírám máslem s rumem!

Na potírání štoly bych zcela určitě použila pravé máslo, potírat herou by mě nenapadlo, zastávám názor, že není nad chuť a vůni másla, obzvláště u vánočních moučníků.

ivulinka:
mám recept od kamarádky, potírala jsem máslem, ona dává heru, já jsem zvyklá na máslo, jinak je štola je výbornáááá, chodíme na ní. Mám dvě štoly , jednu a jednu.:-K:-*

Tématické fráze:
vanocní stola, nejlepší vánoční štola recept, štola, vánoční tvarohová štola, tvarohova štola, vánoční štola tvarohová, nejlepší tvarohová štola, vánoční štola recept, tvaarohova stola z hery, štola recept, nejlepší vánoční štola, top recepty í-tvarohová štola, tvarohova vánoční štola, nejlepší tvarohová štola recept, tvarohová vánoční štola recept, nejlepší křechká tvarohová štola recept, vànocni š tola, štola s práškem do do pečiva, vánoční štola s tvarohem, priprava vanocni štola

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, sůl, máslo, marcipánová falešná hmota, cukr moučkový, cukr vanilkový, tvaroh měkký, vejce, kůra citronová, šťáva citronová, ořechy vlašské, brusinky sušené, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu