Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tmavé pečivo se semínky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Porce: 4 bagety

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 521 kJ /
2 515 kcal
Bílkoviny70,93 g
Tuky40,74 g
Vláknina27,13 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 6,92 g
Sůl17,25 g
Sacharidy452,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto necháme udělat a vykynout v pekárně (program Těsto), pak propracujeme, nakrájíme na dílky a uděláme bagety, bulky nebo rohlíky. Ještě během vyvalování je podsypeme semínky (sezamová a lněná), aby se zapracovaly do povrchu těsta. Krok 2: Necháme vykynout na plechu, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.

Zveřejněno 2. 7. 2009

Poznámka autorky cathleen

Pečivo je lehounké, na řezu tmavé díky Meltě a hezky pórovité.

http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavé pečivo se semínky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jAZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavé pečivo se semínky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jAZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

cathleen: děkuji moc :-)

Janet: :-) nejsi za hloupou, proc? Ano, je to melta - kava, jemne (nevtirave) pecivo navoni a hlavne - da mu dost tmavou barvu ;-)

Hezký den, budu asi za hloupou, ale meltu znám jako kávu?Je to to samé nebo je něco jiného v oboru pekařiny?:-) děkuji

ty vypadají taky skvěle :yes::-p;-)

cathleen:Tak to moc děkuju,od někoho takového si toho opravdu velice cením :-8

dexulka: :-*jen v dobrým a jako pochvalu:-!
Vaří a peče se velice dobře, když ti to domácí jedlíci pochválí, viď? Přeju ti, ať se ti dál tak daří a pořád tě to tak baví:-K:yes:

cathleen:Jejda :-8 tak to nevím,jak si to mám přebrat :-D Recepty se mi líbí a věřím jim,tak zkouším,co mě láká a baví mě to ;-)A hlavně to ocení mí dva jedlíci a to je to hlavní :-))

dexulka: :-Kděkuju!!! Ty jsi taková moje "dvorní" pekařka, viď?;-):-*

Tak jsem konečně sehnala meltu,abych se mohla pustit do těchto baget a myslím,že se povedlo :-8 Přidala jsem semínka i do těsta,máme je tak radši a nepadají :-p Bagetky jsou nadýchané a lehce voní meltou.Jen jsem čekala,že těsto více obarví,ale to ničemu nevadí :-)) Posílám foto i bod a určitě zopakuji :yes:

cathleen, Ty mě vážně donutíš si koupit ty plechy na bagety, i když vážně pochybuji, že by se mi povedly tak jako Tobě. Tak Ti ale posílám bodík:yes:;-)

Cathleen, bagety vypadaji naprosto uzasne:-p Souhlasim s Vybusnou....v tomhle jsi naprosta jednicka:yes: klobouk dolu:-)

Ano, vařím si jí trochu víc a uchovávám zcezenou ve sklenici v lednici pro další pečení. Nádherně těsto barví a je po ní i mírně nasládlé, jako třeba to na slunečnicový chleba.

Cathleen, jen pro ujasnění, ta melta se dává tekutá, čili uvařená :-?

Nádhera! Ja som netušila, že takéto plechy vôbec existujú. Čo všetko sa tu nedozviem...

:-)Děkuju za pochvalu, pečka je moje vášeň. Jíst se musí naštěstí každž den a moji "pokusní králíci" - manžel a syn jsou ochotní sníst i ty méně podařené výrobky. Tímto i jim veřejně děkuji:-8

Tématické fráze:
tmavé rohliky, tmavá bageta recept, tmavé bagety, tmavé pečivo z domácí pekárny, domácí tmavé rohlíky, tmavé rohlíky recept, tmavé pečivo-recepty, domácí tmavé bagety, tmavé bagety recept, tmavé domácí bagety, recept na tmavé bagety, recept na tmave rohliky, domácí tmavá bageta, tmavé pečivo domácí pekarna, domácí pekárna tmavé pečivo, tmave domácí rohlíky, recept na tmavé domácí rohlíky, tmavé bagety - recept, tmavépečivo, pečivo z domácí pekárny

Suroviny:
voda, melta, cukr, droždí, mouka celozrnna pšeničná, mouka polohrubá, mouka hladká, olej olivový, sůl, sýr strouhaný, semínka lněná, vejce

Přidat fotografie receptu