Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lněný chleba s omládkem

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 817 kJ /
2 346 kcal
Bílkoviny69,40 g
Tuky41,90 g
Vláknina28,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,82 g
Sůl12,03 g
Sacharidy408,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek v míse dobře promícháme a zakryté necháme hodinu kynout. Krok 2: K hotovému omládku přidáme zbatek přichystaných surovin a uhněteme těsto, které opět necháme asi hodinu kynout. Krok 3: Vykynuté těsto rukama na vále propracujeme, uděláme z něj kulatý chleba, celý ho oválíme v mouce a takto pomoučený chleba uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií.
Po stranách bochník žiletkou nebo ostrým nožem několikrát lehce nařízneme a necháme nakynout (45-60 min). Pak vsadíme do rozehřáté trouby. (230°C/30 min, dopéct při 200°C – asi 20-25 min).

Zveřejněno 26. 12. 2017

Poznámka autorky cathleen

Chleba je světlý, s tečkami lněného semínka a pevnou, ale ne tvrdou kůrkou.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lněný chleba s omládkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5kAv

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lněný chleba s omládkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5kAv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Ahoj, včera som siahla po tomto recepte. Semienka som na sucho opražila na panvici, do omládku som šupla aj trocha kvásku. Piekla som v liatinovom hrnci. Chlieb nám veľmi chutí, ale ešte mohol trochu kysnúť. Zas som bola nedočkavá... 😀 Pridávam foto.

Johanka128: paráda :yes: a děkuji za fotky! :-K

cathleen: Myslim, ze se povedl. Lnene seminko js nakonec mela mlete a nevim, jestli ho priste nedam trochu min. A trochu vic soli. Krasne drzel tvar :-)

Johanka128: pokud nepíšu jinak, dávám celé ;-)

cathleen: Tak jdu na to :-) Lněné semínko můžu dát celé nebo je lepší ho pomlít?

Johanka128: ne, určitě nerozjede ;-) Chleba jsem nechala kynout (jako bochník, bez ošatky) přímo na plechu a tvar udržel pěkně.

Tak omládek mi už kyne, ale přemýšlím, jestli se těsto v troubě nerozjede? Po přidání surovin ho nechám nakynout v misce, ošatku zatím nemám. A pak jen položím na plech? Nebo raději do kastrolu? Děkuju :-)

cathleen: a kým som behala po meste, múku (časť) som nechala namočenú, nech využijem aj autolýzu. :-8

magdalenka: :-O no krááása! :yes::yes:

Večer som zabudla umiešať staré cesto, tak som dnes siahla po tomto recepte. Po spracovaní omládku som odišla nakupovať, takže omládek pracoval asi dve hodiny, do cesta som potom dala ešte 1 PL "zbytkového" kvásku (z toho na vyhodenie) a pretože som nemala ľanové semeno, dala som tekvicové. Cesto krásne kyslo, dala som do ošatky a výsledok je skvelý! Piekla som z 1,5 dávky, inak zajtra by som musela určite piecť zas.
Vyskúšala som zas jeden z tvojich skvelých receptov, môžem si odfajknúť :-8. S dovolením pridávam foto.

Dík, tak to je moc složité.

emeritnicelnik: není to složité.
Kdybych viděla v položené otázce zájem a ne stížnost nebo povel, rozepsala bych to několika svými slovy. Takhle - na krátkou otázku krátká odpověď.

nevím co je omládek, ani sladěnka

Ukládám!!!!:yes:

Tématické fráze:
lněný chleba, chléb s omládkem, lněný chléb recept, bramborový chléb s omládkem, lněný chleba recept, chleba s omladkem, psenicno zitny chleba s omladkem, recepty na chleba s omladkem, podmaslovy chleb s omladky

Suroviny:
voda, sladěnka, mouka hladká, voda, olej, kmín drcený, sůl, semínka lněná, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká

Přidat fotografie receptu