Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílkové pusinky

Bílkové pusinky jsou báječným způsobem, jak zpracovat zbylé bílky. Křehké a nadýchané pusinky jsou výtečné cukroví, které lze použít nejen samostatně, ale i jako ozdobu na dorty.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 232 kJ /
294 kcal
Bílkoviny3,30 g
Tuky0,03 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy70,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Množství dle potřeby: na jeden bílek dáváme 70 gramů moučkového cukru. Na nejnižší stupeň šlehače nebo metlou vyšleháme ve vodní lázni z bílků a cukru hutnou pěnu - tuhý sníh, který po odstavení můžeme ochutit ještě mletými ořechy, mandlemi, pistáciemi, kokosem nebo je dochutit vanilkovou dření nebo aroma nebo citronovou šťávou (pár kapek na bílek) a kůrou. Krok 2: Sníh můžeme také dle vlastní fantazie obarvit během šlehání v parní lázni. Krok 3: Pusinky nemusíme dochucovat přímo do sněhové pěny, ale můžeme je nastříkat na plech vyložený pečicím papírem a posypat mletými ořechy, kokosem, pistáciemi, atd. Krok 4: Zchladlou pěnou naplníme cukrářský sáček se špičkou. Tvar špičky volíme podle toho, jaký chceme mít tvar pusinek. Kdo chce, může kromě pusinek dělat i jiné tvary: rohlíčky, tyčinky, srdíčka, věnečky... Krok 5: Pusinky sušíme v předehřáté troubě na cca 100 stupňů zhruba hodinu, dle velikosti pusinek. Když jdou odlepit z papíru, jsou hotové. Krok 6: Po vychladnutí je můžeme pocákat rozpuštěnou čokoládou, po zaschnutí naskládáme do krabičky a odebíráme dle chuti.

TIP: Jak připravit tradiční vánoční kokosky

Zveřejněno 28. 12. 2017

Poznámka autora recepty73

U nás vedou vanilkové pusinky, které jsou sušené v troubě o něco déle, do světle hněda (bílá káva) a tím získají karamelovou příchuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílkové pusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EE60

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílkové pusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EE60

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
ořechové bílkové pusinky, sněhové pusinky z bílků, ořechové pusinky z bílků, bílkové věnečky, bílkové sněhové pusinky, pusinky recept, sněhové pusinky z bílků s ořechy, bilkove recepty, bílkové kokosové pusinky, pěna z bilku, jak ochutit bīlkovou pěnu, bílkové pusinky s kokosem, bílková pěna, bílek, sněhové pusinky top recepty, sněhové pusinky ořechové, sněhové ořechové pusinky z bílků, sušené pusinky, bikove pusinky, bilek na pusinky

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, kokos strouhaný, ořechy mleté, potravinářské barvivo, dřeň vanilková, šťáva citronová, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu