Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrová paštika domácí

Játrová paštika namazaná na plátku čerstvého chleba je velmi oblíbená svačinka na rodinné výlety i během klidného víkendu. Připravte si jednoduchou a jemnou paštiku podle našeho receptu a překvapte své blízké.

Hodnocení receptu je 4,4 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

heli3

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby sterilování

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby sterilování)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie46 363 kJ /
11 081 kcal
Bílkoviny633,20 g
Tuky918,72 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 4,46 g
Sodík 2,76 g
Sůl6,00 g
Sacharidy66,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky. Bůček rozkrojíme na menší kusy, prosolíme a pečeme 1 hodinu při 200 °C společně s cibulí. Krok 2: Necháme zchladnout a umeleme na masovém strojku. Krok 3: Játra pomeleme, přidáme pomletý bůček, Ochutíme novým kořením, pepřem, paštikovým kořením. Krok 4: Promícháme a plníme do připravených sklenic do 3/4 výšky obsahu. Krok 5: Sklenicím otřeme hrdla, uzavřeme je a sterilujeme při 95 °C 2 hodiny.

TIP: Recept na domácí paštiku. Čím ji okořenit a dochutit

Zveřejněno 2. 7. 2009

Poznámka autorky heli3

Použít červená víčka. Vyzkoušeno letitě, recept od maminky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová paštika domácí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qLj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová paštika domácí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qLj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Tip pro domácí gurmány na masovo - játrovou paštiku:-K

Karolína 8. 11. 2015 11:21
Reaguji na zdejší dotazy. Poctivě uvařená játrová paštika vydrží doma i několik měsíců. Jinak já kupuju na paštiku játra vždy od řezníka a dělám tři druhy játrové paštiky. Ráda přiložím také ruce k dílu a sdílím i svůj osvědčený recept pro zájemce:
http://makova-panenka.cz/recepty/domaci-pastika-re... :-)

františek linc 19. 9. 2015 11:02
Dotaz, jak dlouho vydrží uskladněná a jak jí nejlépe uskladnit? Děkuji

Při zavařování je ta sklenice ponořená celá nebo jen částečně.

ano jatra se tam dava sirova ona se udela jak se to zavaruje:-))

Jan Průša 21. 4. 2015 06:47
Jen se zeptám ty játra se nemusí tepelně upravit? děkuji za rady.;-(

Rreceptík vypadá báječně tak ho poprvé zkusím udělat, prosím zní to asi hloupě, ale je jedno jestli játra vepřové nebo kuřecí?:-8 jsou lepší kuřecí nebo vepřové:-?Moc děkuji už se nemůžu dočkat :):-K

Děkuji za recept super:yes::yes:

Tak dnes jsem opět udělala paštiku, 17 skleniček a tentokrát jsem do paštiky přidala trochu koňaku, zrovna byla při ruce Metaxa ******* :-)) kvalita. Paštika nemá chybu!!!!!!

Tahle paštika nemá chybu, už jsem ji dělala potřetí.Dříve jsem dělala trochu jinak,ale těžce se roztírala, tahle je fajn a je to tím,že se tam dávají ta játra syrová.Alespoň si to myslím :-) Jen jsem si včera koupila mandličky,že je tam přidám a nakonec jsem na ně zapomněla ;-(

sindel.b: Těžce se roztírala protože byla málo tučná.

Nevím proč to zavařujete, sádlo ve skleničce vystoupí nahoru. paštiku plním do salámových střev a sterilizuji při teplotě 75-85°C asi 1,5h, po vychladnutí dám do mražáku třeba na půl roku.

Ahoj, včera jsem dělala paštiku játrovou od "heli3" a musím říct, že fakt dobrá. K ní byl včera ještě teplý chléb z místní pekárny, fakt mňamka:-p

:yes:Uděluji bodík, vyzkoušeno, jednoduché a hlavně výborné!:-p Jen jsem nesehnala paštikové koření, tak jsem si ho odhadem vyrobila sama - nové koření, majoránka, česnek, bílý pepř, muškátový oříšek, květ, česnek, bazalka, zázvor (maličko) - všeho přiměřeně:-D. Zavařovala jsem do malých skleniček,pro jistotu, aby se dobře provařila játra.

Na konci receptu je psán 1 kg jater

Jiřička:To je recept na játrovou paštiku?Kde jsou játra,diky

Jiřička:

Tématické fráze:
jatrova pastika, játrová paštika recept, pastika recept, paštika, výroba paštiky, recept na jatrovou pastiku, domácí paštika z vepřových jater, domácí játrovka, výroba játrové paštiky, zavařování paštiky do sklenic, recept játrová paštika, vepřová játrová paštika, paštika játrová, játrová paštika z vepřových jater, vepřová paštika, recepty jatrova pastika, recept paštika, jatrova pastika do sklenic, zavařování paštiky, vepřová paštika s játry

Suroviny:
bůček, cibule, játra, koření nové koření, pepř mletý, sůl, koření paštikové

Přidat fotografie receptu