Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrová paštika domácí

Játrová paštika namazaná na plátku čerstvého chleba je velmi oblíbená svačinka na rodinné výlety i během klidného víkendu. Připravte si jednoduchou a jemnou paštiku podle našeho receptu a překvapte své blízké.

Hodnocení receptu je 4,4 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

heli3

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby sterilování

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby sterilování)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie46 363 kJ /
11 081 kcal
Bílkoviny633,20 g
Tuky918,72 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 4,46 g
Sodík 2,76 g
Sůl6,00 g
Sacharidy66,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky. Bůček rozkrojíme na menší kusy, prosolíme a pečeme 1 hodinu při 200 °C společně s cibulí. Krok 2: Necháme zchladnout a umeleme na masovém strojku. Krok 3: Játra pomeleme, přidáme pomletý bůček, Ochutíme novým kořením, pepřem, paštikovým kořením. Krok 4: Promícháme a plníme do připravených sklenic do 3/4 výšky obsahu. Krok 5: Sklenicím otřeme hrdla, uzavřeme je a sterilujeme při 95 °C 2 hodiny.

TIP: Recept na domácí paštiku. Čím ji okořenit a dochutit

Zveřejněno 2. 7. 2009

Poznámka autorky heli3

Použít červená víčka. Vyzkoušeno letitě, recept od maminky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová paštika domácí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qLj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová paštika domácí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qLj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (28)

Tip pro domácí gurmány na masovo - játrovou paštiku:-K

Karolína 8. 11. 2015 11:21
Reaguji na zdejší dotazy. Poctivě uvařená játrová paštika vydrží doma i několik měsíců. Jinak já kupuju na paštiku játra vždy od řezníka a dělám tři druhy játrové paštiky. Ráda přiložím také ruce k dílu a sdílím i svůj osvědčený recept pro zájemce:
http://makova-panenka.cz/recepty/domaci-pastika-re... :-)

františek linc 19. 9. 2015 11:02
Dotaz, jak dlouho vydrží uskladněná a jak jí nejlépe uskladnit? Děkuji

Při zavařování je ta sklenice ponořená celá nebo jen částečně.

ano jatra se tam dava sirova ona se udela jak se to zavaruje:-))

Jan Průša 21. 4. 2015 06:47
Jen se zeptám ty játra se nemusí tepelně upravit? děkuji za rady.;-(

Rreceptík vypadá báječně tak ho poprvé zkusím udělat, prosím zní to asi hloupě, ale je jedno jestli játra vepřové nebo kuřecí?:-8 jsou lepší kuřecí nebo vepřové:-?Moc děkuji už se nemůžu dočkat :):-K

Děkuji za recept super:yes::yes:

Tak dnes jsem opět udělala paštiku, 17 skleniček a tentokrát jsem do paštiky přidala trochu koňaku, zrovna byla při ruce Metaxa ******* :-)) kvalita. Paštika nemá chybu!!!!!!

Tahle paštika nemá chybu, už jsem ji dělala potřetí.Dříve jsem dělala trochu jinak,ale těžce se roztírala, tahle je fajn a je to tím,že se tam dávají ta játra syrová.Alespoň si to myslím :-) Jen jsem si včera koupila mandličky,že je tam přidám a nakonec jsem na ně zapomněla ;-(

sindel.b: Těžce se roztírala protože byla málo tučná.

Nevím proč to zavařujete, sádlo ve skleničce vystoupí nahoru. paštiku plním do salámových střev a sterilizuji při teplotě 75-85°C asi 1,5h, po vychladnutí dám do mražáku třeba na půl roku.

Ahoj, včera jsem dělala paštiku játrovou od "heli3" a musím říct, že fakt dobrá. K ní byl včera ještě teplý chléb z místní pekárny, fakt mňamka:-p

:yes:Uděluji bodík, vyzkoušeno, jednoduché a hlavně výborné!:-p Jen jsem nesehnala paštikové koření, tak jsem si ho odhadem vyrobila sama - nové koření, majoránka, česnek, bílý pepř, muškátový oříšek, květ, česnek, bazalka, zázvor (maličko) - všeho přiměřeně:-D. Zavařovala jsem do malých skleniček,pro jistotu, aby se dobře provařila játra.

Na konci receptu je psán 1 kg jater

Jiřička:To je recept na játrovou paštiku?Kde jsou játra,diky

Jiřička:

Titus Ž. 5. 4. 2010 09:39
Také jí dělám a chutnala všem kteří jí jedly.Chtějí recept,tak jej rozdávám.Celkem vzato je to pochoutka.Když jde huba vandrem tak není nad chléb namazaný touto paštikou.:yes::-K:yes:

Tak nemlich tu samou děláme taky, ale játra uděláme zvlášt na cibuli a sádle ještě před mletím. Pak se to nemusí tak dlouho zavařovat a vydrží to i rok.

jiricka vdaka...vyskusam...ochutnam

Jiřička 2. 7. 2009 09:21
Moc dlouho ne, ale je to opravdu moc dobré. Je to určeno spíše k přímé spotřebě. Já to uložím do lednice a běchem 2-3 dnů je to pryč. J.

jiricka...ako dlho to vydrzi....vidim, ze to nesterilizujes, preto sa pytam.

Jiřička 2. 7. 2009 09:14
Omlouvám se, ale zapisovala jsem si paštiku a pak jsem se nevrátila a recept jsem nevědomky napsala do této diskuze. Paštika se mi moc líbí, už je v receptech. Děkuji a nezlobte se. J.

Jiřička 2. 7. 2009 09:07
Mletý pečený bůček. 1 kg bůčku, 2 velké cibule, palice česneku (čím víc tím líp), sůl, kmín. V pekáčku osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka a česnek na plátky. Bůček nakrájíme na menší kusy, osolíme a okmínujeme. Pak jej naskládáme na osmahnuté lůžko z cibule a česneku, podlejeme a dáme péct. Po upečení necháme vychladnout, pak vše i se sosem pomeleme na masovém strojku a napěchujeme do nádoby s víčkem. Necháme ztuhnout a mažeme na chléb. Je to ňamka. J.

I za tento recept děkuji super:-p:-)):yes::yes::yes:

Výbušná, momentálne asi nepridám, musím zistiť, či tu nie je a potom, akosi mi je zle...ale budem myslieť na teba, dobre? Kedysi som často vyrábala doma paštiky, pretože decká to mali radi a viem, že moje boli z akých surovín...a na stanovačkách to baštili ako divé.

magdalenka pridaj recept...

Vybušná, tak si sprav do malých pohárov! A sterilizuj o 24-48 hodín druhýkrát, kvôli botulizmu. Robím s cesnakom, pridávam korenie. A zo surového mäsa a surovej pečene, bravčovej alebo aj hydinovej...ale to už je vlastne iný recept...

tie jatra tam idu fakt surove?...velky pohar je pre mna vela, ale celkom vazne uvazujem, ze by som si domacu pastiku urobila.

Tématické fráze:
jatrova pastika, játrová paštika recept, pastika recept, paštika, výroba paštiky, recept na jatrovou pastiku, domácí paštika z vepřových jater, domácí játrovka, výroba játrové paštiky, zavařování paštiky do sklenic, recept játrová paštika, vepřová játrová paštika, paštika játrová, játrová paštika z vepřových jater, vepřová paštika, recepty jatrova pastika, recept paštika, jatrova pastika do sklenic, zavařování paštiky, vepřová paštika s játry

Suroviny:
bůček, cibule, játra, koření nové koření, pepř mletý, sůl, koření paštikové

Přidat fotografie receptu