Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolový věnec

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 252 kJ /
3 645 kcal
Bílkoviny159,34 g
Tuky68,66 g
Vláknina165,36 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 889 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy515,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V mise premiešame múku, droždie, čierne korenie, soľ, sekaný cesnak, olej a vodu. Pokiaľ použijeme čerstvé droždie, najprv ho rozpustíme vo vode. Vymiesime na hladké cesto.
Potom do cesta už len vareškou zapracujeme fazuľu, nadrobno narezanú salámu a na jemno nastrúhané zemiaky. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste. Krok 2: Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti a každú vyšúľame na dlhý valček s priemerom asi 3 cm. Spletieme do vrkoča. Kraje spojíme a vytvoríme veniec. Prenesieme ho na vymastený plech. Necháme ešte 15 min podkysnúť. Krok 3: Na potretie zmiešame olej s vodou a celý veniec pomastíme. Počas pečenia potretie opakujeme ešte 2x. Krok 4: Veniec vložíme do rúry vopred vyhriatej na 200°C a ihneď znížime teplotu na 180°C. Pečieme dozlata. Krok 5: Podávame teplé so zeleninou alebo vychladnuté.

Zveřejněno 5. 1. 2018

Poznámka autorky tejaja

Ako alternatívu k saláme môžeme zvoliť nadrobno nakrájanú údenú slaninu (obyčajnú, nie anglickú).

Recept som našla cestou do Prahy vo vlaku, v časopise Chvilka pro tebe. Po návrate domov som ho ihneď vyskúšala, pretože sa mi zdal veľmi neobvyklý, a musím povedať, že mi chutilo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolový věnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AzWO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolový věnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AzWO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Salám Pick a slaninu spolu?<3

Moc se mi to líbí, určitě vyzkouším :-)

<3<3Vypada moc pekne:-K:yes:

Ďakujem. :-K Po ochutnaní by som ako alternatívu salámy dala aj nadrobno nakrájanú údenú slaninu. Myslím, že by to bolo ešte lepšie. :-)

to bude dobrota, vyzkouším:yes:

Teri, veľmi originálny a netradičný recept! Páčia sa mi takéto veci.

Tématické fráze:
venec ze suseneho lnu, venec z fazoli, adventní věnec z fazole, fazolový věnec-recept, fazole na věnec

Suroviny:
mouka hladká, brambory, fazole červené, česnek, salám, olej, pepř, sůl, voda, voda, olej

Přidat fotografie receptu